Det våras för utomhuspadeln

Det våras för utepadeln. Helsingborg Padel invigde nyss sina fem utebanor. Samtidigt står en renodlad utomhusanläggning klar i Uppsala om ungefär en månad.

Trots att padeln verkligen exploderat i Sverige och det byggs hundratals nya banor varje år är det väldigt få som verkligen valt att satsa på utomhuspadel. Vi har Vilshärad och ett par till undantag.

Anledningen är såklart den korta säsongen. Inomhuspadel är vädersäkert och går att bedriva årets alla dagar.

Men nu finns det aktörer som väljer att bjuda på utomhuspadel.

- Vi älskar själva att spela utomhus i Spanien och vi försöker nu skapa samma känsla här hemma. Det finns inget härligare än en bra padelmatch utomhus i solen, säger Daniel Hansson, ägare till Helsingborg Padel.

Tre normala banor och två singelbanor har nu öppnat i anslutning till den befintliga hallen i Helsingborg.

Samtidigt tas det spadtag i Uppsala där City Padel är på väg att skapas. Bakom den satsningen står två tennisprofiler: Jon Hedman och Johan Wahlfeldt.

Bara tio minuters gångpromenad från Centralstationen i Uppsala byggs nu en stor utomhusanläggning med padel, minitennis och pickleball.

- Padeln är ju galet populär nu i Uppsala och vi har sett att det finns en liten marknad för just utepadel. Det är kul för sporten och det kommer gå att göra mycket, säger Wahlfeldt.

City Padel hoppas på att kunna anordna större renodlade utomhustävlingar, något som varit väldigt sällsynt i Sverige. Kanske rent av ett rent utomhus-SM.

- Vi är ju vana från tennisen där det finns en innesäsong och en utomhussäsong. Kanske går det att göra något liknande med padeln. Vi ligger ju bra med närheten till Arlanda.

City Padel får fyra vanliga banor och en singelbana.

- Vi kallar det för en racketanläggning med fokus på padel. Nu fokuserar vi på Uppsala men det är inte omöjligt att vi tittar på andra ställen längre fram.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk