"Det är dags att Simon tas ner på jorden"

Pierre Bonfré kliver in i morgondagens tävling med ett tydligt mål. ”Det är dags att Simon Vasquez tas ner på jorden”, säger han.

Upplägget i Helsingborg Padel Invitational kittlar.  Fyra fantastiska lag som drabbar samman i ett gruppspel – som sedan ska mynna ut i en direkt avgörande final. Något som garanterar både dramatik och massor av bra padel.

Och ni kan vara helt lugna för att spelarna är laddade.

- Jag har längtat löjligt mycket. Det ska verkligen bli superroligt att få tävla igen. Och jag älskar konceptet med gruppspel, säger svenske mästaren Pierre Bonfré.

Här är lagen som bjudits in:

Simon Vasquez/Pablo Figueroa.

Kusinerna spelar normalt inte ihop eftersom båda specialiserat sig på forehandsidan. Nu kliver Simon, Sveriges just nu hetaste spelare, över till backhand.

Pierre Bonfré/Viktor Stjern.

Behöver nog ingen presentation. Sveriges mest samspelta topplag. Regerande svenska mästare.

Calle Knutsson/Miquel Yanguas.

Spanske juniorvärldsmästaren ersätter här Daniel Windahl. Blir tävlingens favorit.

John Larsson/Isak Arvidsson.

Halmstads pärlor kommer inte till Helsingborg för att bli strykpojkar.

Bonfré tittar på startfältet och säger med glimten i ögat:

- Simon har vunnit lite för mycket på slutet. Det är dags att han tas ner på jorden.

Vilka ser du som favoriter?

- Calle har säkert blivit ännu bättre. Jag vet för lite om Calles spanjor. Men det är riktigt kul att Yanguas är med. Det blir en annan typ av spel med utländska spelare.

Frågan är vad Bonfré och Stjern själva kan åstadkomma. Normalt sett väldigt mycket – men just nu är ju ingenting normalt.

Allas liv har påverkats av coronaviruset – mer eller mindre. För Bonfré, som arbetar som läkare, har det självklart inneburit en helt ny situation.

- Jag arbetar ju som ortoped och lagar trasiga ben och leder, typ. Men all planerad operation är lagd på is under pandemin. Så dagtid har vi det lugnt – däremot har jag gått mycket dygnspass på akuten, säger han.

Ska Rmavbild 2020 05 15 Kl 100126Bara en helg de senaste månaderna har Viktor Stjern och Pierre Bonfré kunnat träna ihop. "Vi har tränat per telefon", säger Bonfré. Foto: Patric Persson

Vilket i realiteten inneburit arbetsveckor på minst 60 timmar – vilket självklart har påverkat padeln. Han har verkligen inte kunnat förbereda sig som vanligt tillsammans med sin evige parhäst Viktor Stjern.

- Jag har bara kunnat vara i Göteborg en helg de senaste månaderna. Men då fick vi in flera pass tillsammans. I övrigt har vi mest tränat ihop via telefon.

Så hur har du kunnat behålla en hyfsad form?

- Livet blir ju tråkigare och mer monotont utan de underbara padelhelgerna. Och det har blivit klart mindre padel än vanligt. Jag har dock hållit igång med en hel del fys.

Pierre Bonfré tror att den här pandemin kommer att lära oss mycket. Inte minst i konsten att leva. Att uppskatta livet.

- Det sätter saker i perspektiv och vi kommer nog att uppskatta mycket av det man tar för givet på ett helt annat sätt. En sak som man insett är ju hur grått livet blir utan padelhänget.

Men i morgon är det fest.

En dag som förhoppningsvis innehåller glädje, prestige och grymma matcher.

Sedan får vi se om Vasqeuz är nere på jorden när dagen är slut.

Tävlingen spelas på Helsingborgs Padel och ska sändas på Padelfebers Facebooksida i samarbete med Padelstreamer.com.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk