Underbart juniorläger i södraste Skåne

Ledaren Igor Novak skriver själv lyriskt om fyra dagar som skrev lite svensk padelhistoria.

Det är en trött, men lyrisk, tränare som kriver essa rader dagen efter att vi avslutat vårt träningsläger nere i Höllviken.

Det har varit fyra härliga, intensiva dagar tillsammans med 21 förväntansfulla ungdomar mellan åldrarna 12-16 år. Vi har tillsammans kämpat igenom 14 timmars tränings och vässat våra bandejor. Vi har även skapat ny kompisar från hela andet. Vilket i sig är en strävan vi borde fortsätta att skapa förutsättningar för runt om i landet.

 

Jag, tillsammans med Stefan Thunell, har planerat och iscensatt hela lägret. Detta tillsammans med Here We Gos Per Carlsson (som sköter allt det administrativa med boende och sådana saker). Jag och Calle Larsson (Helsingborgs Racketklubb) var på plats under hela lägret som tränare och ledare. 

 Ska Rmavbild 2020 06 30 Kl 171217

Det blev även en del fyspass utomhus.

Ska Rmavbild 2020 06 30 Kl 171229Alla spelare bodde på Falsterbo Kursgård nere vid Höllviken.

Vi bodde på Falsterbo Kursgård nere i Höllviken, ett stenkast från havet. Med möjlighet till bad, skönt häng och olika typer av aktiviteter. Vi tränade på banor i världsklass på Padel of Sweden i Trelleborg samt Näset Padel Club i Vellinge. 

 

Lägret hade lite “hemliga gäster” som bestod av Bullpadels egna Hanna Knutsson, Amanda Girdo samt Victoria Möllerberg. Vi hade även hjälptränare av Padel of Sweden Trelleborgs Jonas Persson och Mattias Olsson. Vilket ungdomarna uppskattade att bli inspirerade av dessa personer som kom och hjälpte oss. 

 

21 spelare med en bra spridning i landet: Norrköping, Trollhättan, Malmö, Helsingborg, Bjuv, Falsterbo, Höllviken var representerade under lägret.  I den truppen fanns några av våra Junior VM- spelare. Men även många ”rising stars”. Kvalitéten i spelet hos många av våra ungdomar har förbättrats avsevärt.

Ska Rmavbild 2020 06 30 Kl 171243

Per Carlsson höll i det administrativa under dagarna.

Ska Rmavbild 2020 06 30 Kl 171256

Igor "Igge" Novak instruerar vetgiriga ungomar.

Vi hade även ett härligt event för föräldrarna en av kvällarna där Roy Giordani från The Fat Cow kom och bjöd på otrolig grillad mat. Vilket var uppskattat både bland föräldrar, barn men också ledarna.

 

Vi är alla otroligt tacksamma för att Bullpadel har generöst gått in och sponsrat ett sådant här event med möjligheten att utbilda våra ungdomar inom padeln.

Igor "Igge" Novak

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk