Stoppas från WPT - Rocaforts test var positivt

Vilken kalldusch. Cayetano Rocafort och Simon Vasquez stoppas från WPT-kvalet. Skälet: Rocaforts covid-prov var positivt och han kan fortfarande vara smittsam.

Alla spelare som ska delta i World Padel Tour måste göra ett test mot covid 19. Det handlar om ett blodprov som visar om du har eller har haft viruset i kroppen.

Vasquez och Rocafort gjorde provet under fredagen. Resultatet kom under lördagen. Och det visade att Rocafort har haft eller fortfarande bär på viruset.

- Hans värden var inte normala. Läkaren tror inte att han smittar längre, men det hjälper inte, säger Simon Vasquez.

Sista hoppet bestod i att nu under söndagen försöka få tag på en läkare som kunde göra ett såkallat PCR-prov.

PCR tår för Polymerase Chain Reaction och används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19 genom att söka efter arvsmassa från viruset.

Men det hann inte lösas. Rocafort får göra det testet först i morgon och då är det för sent.

World Padel Tours regler är stenhårda och det innebär att Rocafort och Vasquez stoppas från spel.

- Personligen är jag ju säker på att Caye inte smittar längre. Vi har hängt extremt tight ihop senaste tiden och jag hade ju inte viruset, säger Vasquez.

Ryktet bland spelarna säger också att ett av de allra största namnen på herrsidan har testats positivt - men att den spelaren i morgon ska göra det där PCR-testet i hopp om att inte vara smittsam. I så fall får han spela trots allt. 

Hur känns det nu?

- Skittungt. Det är så jäkla tråkigt. Vi var så laddade. Det här är helt knäckande.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk