Redo i Madrid: "Alla kommer vara nervösa"

Red i Madrid. Första tävlingen på flera månader. "Alla kommer att vara nervösa", säger Simon Vasquez.

World Padel Tour drar igång igen och det är därför Vasquez och Rocafort återvänt till Spanien. Duon flög faktiskt till Madrid redan under torsdagen. En strapats som bland annat innehöll fem timmars stopp i Frankfurt.

- Vi kom hit sent på natten. I dag har vi haft en vilodag. Vi försökte få till en träningsmatch, men lyckades inte, säger Vasquez.

Därför fick fredagen bli en vilodag. I morgon väntar träning – men tyvärr inte på någon av de fem banor som World Padel Tour byggt upp.

- Det är synd. För nu ska vi tävla på riktiga WPT-banor och det är stor skillnad. De är mycket långsammare och vi har stor ovana att spela på sådana. Egentligen är det väl bara i Båstad som jag har gjort det.

I stället för att få träna på de uppbyggda banorna har paret försökt att mentalt förbereda sig på vad som väntar när de kliver in i förkvalet på söndag.

- Det kommer att vara extremt, extremt, extremt långsamt. Det kommer inte att gynna vårt spel alls. Vi gillar ju att spela snabbt och aggressvit. Nu måste vi ändra taktik en del. Vi har också försökt att träna på vilka slag som ändå skadar på dessa långsamma banor.

Vad kommer att krävas av er?

- Väldigt mycket skalle. Vi ska springa och kriga och vara redo för riktigt långa matcher. Och jag känner mig fysiskt stark. Caye kanske inte har tränat lika bra, men han har å andra sidan en sån vinnarskalle.

Ska Rmavbild 2020 06 26 Kl 202108Rocafort och Vasquez har verkligen varit en succéduo. Först nådde de previa i Marbella, sedan vann de årets första och hittills enda SPT innan säsongen avbröts. Foto: Patric Persson

 

De möter två unga, och väldigt lovande spelare: Fransisco Javier Leal från Cadiz och Enrique Goenaga Garcia från Palma, 17 och 18 år gamla.

- Vi har tränat med Leal och han är riktigt duktig. Båda spelar aggressivt och har många vapen.

Hur känns det att äntligen få tävla igen?

- Jättekul. Jag har faktiskt haft svårt att träna ett tag. Den mentala motivationen har saknats. Men så fort de började annonsera ut tävlingar kom allt tillbaka.

Vasquez och Rocafort ska försöka ta vid där de slutade – som ett succépar som nådde previa i Marbella och nådde en liten milstolpe för svensk padel.

- Det kommer vara pirrigt. Och det spelar ingen roll att man har tränat bra. Det är en annan sport att tävla. Just nu känner jag mig lugn och harmonisk men på söndag kommer det att vara nervöst.

Nästan alla svenskar nobbar denna tävling. Vad var det som fick er att till sist ta beslutet att åka?

- Jag vill ha WPT-tempot i mig. Jag vill bli bättre och vill inte att detta ska vara ett förlorat år. Så varje sån här match jag kan få är som en seger. Det är sånt som gör en till en bättre spelare.

Även Dob Engström från Stockholm ställer upp i förkvalet. Båda svenskarna spelar söndag eftermiddag.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk