"Sverige kan bli världens padelhuvudstad"

Än en gång är Paquito Navarro på besök i Sverige. Och än en gång slås han av den enorma utvecklingen. ”Om fem år kan Sverige vara padelvärldens huvudstad”, säger han.

Just nu pågår Euro Finans Summer Open i Helsingborg, en tävling som lockat ett lysande startfält.

Dessutom fick tävlingen i dag besök av en trio WPT-stjärnor med Paquito i spetsen. Världstrean Alejandra Salazar och Veronica Virseda var också på plats och bjöd på en bejublad uppvisningsmatch och spel med vem som än ville testa att lira med de stora namnen.

Ska Rmavbild 2020 07 22 Kl 153811Alejandra Salazar och Paquito Navarro - superstjärnor på besök i Helsingborg.

I samband med uppvisningsmatchen fick Padelfeber ställa några frågor till Paquito och det var då han hyllade Sverige som padelnation.

- För varje gång jag kommer hit så har det vuxit ännu mer. Det påminner mycket om hur det var i Spanien för 15 år sedan.

Och vart det hela kommer sluta? Paquito har sin gissning.

- Inom fem år kan Sverige vara världens padelhuvudstad, sa han bestämt.

Det vore något: Sverige före både Spanien och Argentina.

I övrigt hann Paquito prata lite om WPT som återupptagits och där han och hans partner Pablo Lima haft svårt under se supersnabba förhållandena.

På grund av coronasituationen har WPT lagt en rad tävlingar i samma arena i Madrid, där det spelas på hög höjd med hög temperatur, vilket ger ett supersnabbt spel. Hittills har Juan Lebron och Ale Galan smashat sönder allt motstånd.

- Både jag och Pablo gillar ju att spela på långsammare banor med mycket lobb. Men vi vill inte skylla på något. Vi behöver tvärtom bli bättre på att anpassa oss till dessa förhållanden.

Ska Rmavbild 2020 07 22 Kl 153936Paquito tog sig tid att spela med både stora och små medspelare.

Alejandra Salazar njöt också av dagen.

- Underbart väder och härlig arena. Jag har ju känt Paquito sedan vi var små och han är härlig att spela showpadel med. Han är så rolig.

Eurofinans Summer Open sänds av Padelfeber i samarbete med Studio Padel på Padelfebers Facebook 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk