Barre efter skadan: "Fattar inte att det är sant"

Det var tårar av både smärta och förtvivlan. ”Jag kan inte fatta att det är sant. Så länge som jag har längtat efter det här”, sa Baharak Soleymani.

Sveriges största padelstjärna kände sig i sitt livs form efter ett träningsprogram i samarbete med handbollsprofilen Claes Hellgren.

- Det var helt galet. Jag verkligen flög fram och har aldrig känt mig så stark.

Baharak Soleymani var redo för SPT, WPT och alla andra roliga tävlingar som hon längtat efter under det långa uppehållet.

Men för tre veckor sedan började hon känna en smärta i vänster knä.

- Det kom från ingenstans. Jag gick till en specialist i Stockholm. Men har även varit till flera och alla har sagt olika. Men det ska i alla fall inte vara menisken.

I två veckor vilade Baharak helt. Men i onsdags tog hon upp padelträningen med sikte på Vilshärads SPT.

- Det kändes bra i onsdags och i torsdags. Men i går började jag faktiskt känna av knäet igen, säger hon.

Ska Rmavbild 2020 07 25 Kl 123128Spelaren och läkaren Fredrik Ho var framme till Baharak och både tröstade och gav bra information.

Och i första omgången av damernas elitklass, där hon spelade tillsammans med Åsa Eriksson, hände det. Vid en boll med ledning 5-2 hoppade Baharak för en bandeja. Men hon landade på vänster ben och kände direkt att något gick fel. Duellen fortsatte ändå och ledde faktiskt fram till setboll.

Instinkten sa att hon ville fortsätta, men alla andra sa nej.

- Och det gjorde för ont. Det var bara att kliva av.

Under en lång tid låg hon i gräset och var helt otröstlig. Alla tankar kom på en gång: den stora längtan som nu förstördes och en rädsla för hur allvarlig skadan kan vara.

Spelaren Fredrik Ho var snabbt framme och gav goda råd och stöttning.

- Just nu är knäet för svullet. Den måste gå ner och sedan får en magnetröntgen visa vad som är skadat, sa Ho.

Baharak kämpade under intervjun för att hålla tårarna tillbaka.

- Vi anmälde oss till Madrids WPT i går, säger hon.

Hon har redan bestämt en magnetröntgen så fort som möjligt hemma i Västerås.  Och hon tror att hon redan i dag återvänder hem.

-  Det är för jobbigt bara att titta. Jag kan bara inte fatta att det är sant. Det känns som om jag ska in och spela snart.

Johan håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk