Wikegård och Eriksson startar padelhallar

Nästa stora sportprofiler att satsa på Padel: Niklas Wikegård och Jonas Eriksson. ”Vi har försökt i flera år – men nu har vi äntligen hittat rätt”, säger Wikegård.

Hockeyprofien Wikegård och VM-domaren Eriksson bor båda i Sigtuna och har drivit gym och andra träningsverksamheter i drygt tre år. En vänskap som faktiskt började med bråk.

Allt går tillbaka till tiden då Wikegård var tränare för Boden och Jonas Eriksson var en ung och hungrig sporjournalist i Norrbotten.

- Jag tyckte så genuint illa om Jonas då. Han skrev en massa skit, säger Wikegård och skrattar.

Men när båda hamnade i Sigtuna förvandlades det snarare till kärlek och samarbete.

- Jag var ju bara en hockeymupp. Jonas var en högpresterande affärsman med en enorm kapacitet. Men vi är ett bra team. Jag vill gasa och köra och Jonas ber oss fundera ett varv till.

Ska Rmavbild 2020 01 09 Kl 145752Jonas Eriksson är sportjournalisten från Norrbotten som blev en av världens bästa fotbollsdomare. Nu blir han även padelaktör.

Deras koncept blev att skapa mötesplatser, träningsanläggningar där det även är kul att hänga.

- Så padel är egentligen världens mest naturliga grej för oss. Vi har letat i flera år men har haft problem att hitta lokaler. Det är så många gäng som stryker runt i dag och letar bra lokaler för padel, säger Wikegård.

Nu har man inte bara hittat en lokal – utan två.

Ska Rmavbild 2020 01 09 Kl 150209Skiss över hallen i Sigtuna.

Redan i februari öppnar duon i Arlandastad, något som blir en kombination av crossfit, gym och padel.

Men nästa år öppnar de dessutom en renodlad padelhall i Sigtuna.

- Där blir det fler banor och högre takhöjd. Och vi har ju alltid velat skapa saker som gör Sigtuna till en mer attraktiv plats att bo på.

Hur ser din koppling till padel ut?

- Första gången jag spelade var på Palma för några år sedan. Men då kunde vi inte ens reglerna. Sedan blev jag inbjuden att spela en gång på PDL i Frihamnen och parades ihop med Jonas Björkman. Det var då jag förstod hur sporten skulle spelas och att jag var helt värdelös.  Sedan dess har jag lirat kanske tio gånger, mest beroende på att det inte finns nån padel runt där jag bor.

Varför tror du att så många idrottsprofiler ger sig in i padeln och blir padelaktörer?

- Jag har ju själv varit orolig för karriärväxlingsbiten hos hockey- och fotbollsspelare och jag tror det handlar om det: att driva en padelhall är fortfarande lite mammas gata. Det är idrott, men du får vara lite affärsman och få en hyfsad lönsamhet.

- Men att så många idrottare älskar att spela padel beror nog på glädjen att göra något tillsammans. Och att sporten inte är för svår att lära sig.

Exempel på andra idrottskändisar som börjat driva padelhall:

Jonas Björkman, Andreas Lilja, Marcus Rosenberg, Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson, Johan Davidsson, Björn Melin, Niklas Hjalmarsson, Peter Forsberg och Magnus Johansson.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk