Världsstjärnor kommer när hall ska invigas

Ale Galan och Marta Ortega kommer. Kanske även Paquito Navarro. Helsingborgs Padel satsar stort när den nya hallen ska invigas.

Helsingborg Padel tjuvöppnade redan i början av december, men den tänkta stora invigningen är planerad först om några veckor.

Vi månadsskiftet januari-februari avgörs Helsingborg Padel Open och förutom ett spännande startfält i tävlingen planerar arrangörerna högklassig underhållning.

Klart är redan att världsettan Marta Ortega och världstrean Ale Galan kommer.

- Det är via Adidas som vi gjort det möjligt. De ska ställa upp på rackettester, stå i shopen – men även bjuda på en uppvisningsmatch, säger Daniel Hansson, en av ägarna till Helsingborgs Padel.

Tanken och planen är att den ska spelas mot Paquito Navarro och Alejandra Salazar.

- Men där har vi inte fått hundraprocentigt klartecken ännu. Vi pratar med Bullpadel. Men kan de inte garantera vilka toppspelare som kommer. Men det här ser vi som en extra krydda för att det är invigning. Tävlingen kommer självklart att vara i fokus, säger Hansson.

Där lockar arrangören med fina prispengar: 10 000 kronor till segrarna i A-klasserna och 5 000 kronor till tvåorna.

Klart är redan att Daniel Windahl, Simon Vasquez och Filip Svensson alla ska spela med varsin spanjor.

Windahl paras ihop med 17-årige Adrian Marquez från Mallorca. Vasquez spelar med Cayetano Rocafort och Filip Svensson med Javi Suasi.

- Det är några starka par klara redan nu, men tror att många spelare i Sverigeeliten kommer att anmäla sig, säger Hansson.

På damsidan har Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson anmält sig och fler starka namn är att vänta.

Bland annat kommer Nela Brito, argentinsk spelare rankad 34 i världen.

- Vårt mål är att anordna en så bra tävling som möjligt, från A- till C-klass. Det ska bli riktigt bra i alla klasser. C-klassen blev för övrigt full på bara några timmar efter att vi gick ut med tävlingsinformationen.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk