Stort kontrakt ger Windahl en drömchans

Ett av svensk padels största sponsoravtal. Dessutom träning med en av världens största tränare. Padellivet leker just nu för Daniel Windahl.

Inom kort kommer racketjätten STIGA släppa nyheten att Daniel Windahl är klar för det svenska märket för de kommande tre åren – ett samarbete där Windahl dels ska fungera som affischnamn, men där han även ska vara med om att utforma STIGAS padelprodukter.

- Det är såklart roligt att STIGA är svenskt, men att få vara med om att utforma racket, kläder och annat är något jag verklige ser fram emot, säger Windahl.

Han avslöjar också att det var flera riktigt seriösa intressenter som ville ha honom, men att det till slut ändå vägde över till STIGA:

- Ja, det var åtminstone fyra stycken jag fick tacka nej till.

Stigas utvecklingsansvarige John Bandstigen säger:

– När en spelare av Daniel Windahls kaliber visar STIGA Padel detta förtroende är det ett grymt styrkebesked som kommer ge oss enorma möjligheter på en ännu nystartad resa.

Kontraktet med STIGA är ett av de största som hittills skrivits inom svensk padel och det sätter Windahl i en helt ny ekonomisk situation. Därmed kan hans satsning ta fart på allvar.

- Så är det. Det här innebär att jag kan göra det jag vill göra, att jag kan spela de tävlingar jag vill spela.

Vilket konkret betyder?

- En rad WPT-tävlingar, men även de största tävlingarna i Sverige. Och att få den här stöttningen av ett så stort och etablerat märke känns väldigt bra.

Är det klart med vilka du ska spela med?
- Det går framåt även där. Det lutar åt att jag börjar WPT-säsongen med Fabricio Cattaneo, som jag spelade med förra säsongen. Men jag har även kontakt med flera olika spelare.

Och i Sverige?
- Där får jag avvakta med besked. Men det kommer nog bli lite olika partners.

Windahl kommer dessutom att bo större delen av året i Madrid där han kommer att få bästa tänkbara träning.

Ska Rmavbild 2020 01 08 Kl 181500Ramiro Choya coachade förra säsongen Paquito och Lebron. Nu ska han träna Daniel Windahl.

Daniels manager Reza Deheshjoo har styrt upp ett upplägg som innebär hårdträning under Ramiro Choya, en av världens bästa tränare, som kommande säsong ska coacha Paquito Navarro och Pablo Lima.

-  Det är en unik möjlighet. Vi har haft ett möte med Ramiro och han såg en plats för en hungrig backhandspelare. Danne kommer träna med fansmannen Bastien Blanque, Peter Alonso, Martin Pineiro och Alejandro Ruiz. Men även Paquito och Lima kommer att träna med denna gruppen.

Reza Deheshjoo:

- Danne kommer att ingå i gruppen fullt ut från och med mitten av februari. Och nu kan han ge WPT en ärlig chans med alla förutsättningar.

Daniel Windahl ska spela Helsingborg Padel Open i slutet av januari. Sedan påbörjas flytten till Spanien.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk