Landslagsspelare klar för PDL

PDL värvar landslagsspelaren Åsa Eriksson. ”Det blir väldigt kul”, säger hon.

Det tisslas och tasslas en hel del inom svensk padel nu. Rykten är igång om diverse spelarövergångar – främst med fokus på kommande lag-SM.

Vi kan nog förvänta oss några större namn som byter klubbar inom kort. Men nu är i alla fall den första övergången klar.

Malmötjejen Åsa Eriksson, som spelat flera mästerskap för Sverige, kommer 2020 att spela för PDL och blir naturligtvis en fin förstärkning.

”Vi har velat förstärka vårt damlag och har uppvaktat Åsa under en längre tid. Det är såklart jättekul att hon nu velat gå över. Åsa är enligt mig en av Sveriges bästa spelare och en grym ambassadör för sporten”, säger Martin Eriksson, lagledare för Team PDL:

Åsa Eriksson spelade EM i Portugal där hon bildade par med Sofia Arvidsson. Mest minnesvärda insatsen där var när paret vann en stenhård match mot Belgien och säkrade bronset.

- Det blir kul att bli en del av PDL:s gemenskap. Allt känns väldigt proffsigt och genomtänkt. Här på hemmaplan får jag träna med Helena Dahlström och Sandra Lindblom samt duktiga herrar. Och på våra nationella samlingar blir det sparring mot flera landslagsspelare, säger hon.

Helena Dahlström, ja. Hon har också skrivit på för PDL och gör därmed att damlaget blir riktigt vasst.

- Helena visade senast i helgen att hon håller hög nationell då hon vann A-klassen i Halmstad. Jättekul att hon också valt att spela för vårt team, säger Martin Eriksson.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk