Hussfelt och Håkansson startar podd: "Måste göras"

Padelfebers Johan Håkansson och profilen Jesper Hussfelt startar en padelpodd tillsammans. ”Det här har vi pratat om länge. Nu är det äntligen dags”, säger sportkommentatorn.

Jesper Hussfelt är känd som en av Sveriges bästa fotbollskommentatorer. Men vid sidan om fotbollen har det länge bultat ett passionerat padelhjärta.

- Ja, verkligen. Jag började spela redan för sju år sedan på en bana i Jungfrusund och var nog en av de första entusiasterna i Stockholm.

Jesper Hussfelt och Johan Håkansson är inte en helt ny duo. I somras kommenterade de tillsammans World Padel Tour från Båstad för Aftonbladets räkning. Nu utvecklas det samarbetet till en podd.

Varför gör ni detta?

- Det behövs en första padelpodd som dels kan avhandla vad padel är för något och hur man kan utvecklas, men som också följer världspadeln och svensk padel noga. Både jag och Johan är extremt intresserade och eftersom det här är något som måste göras så gör vi den. Vi är helt enkelt rätt personer.

Namnet på podden blir Padel Mundo, eller Pad el Mundo, vilket av namnet att döma antyder en utblick över världen.

- Ja, det blir en hel del World Padel Tour. Vi kommer att rapportera om spelare och tävlingar, men även trender som vi snappar upp. Det kan vara förändringar i spel och taktiker. Sedan kommer vi även att följa den svenska touren och givetvis svenskarna på WPT, säger Hussfelt.

Jesper Hussfelt var tennisspelare i sin ungdom och hade stora planer.

- Ja, jag drömde om att göra ett avtryck i världstennisen, men det blev inte så mycket av det. När padeln kom kände jag att det här nog skulle passa mig, med mindre bana och så. Lite som innefotboll. Och jag kände att jag inte bara skulle älska sporten utan kanske även bli hyfsat bra på den. Och jag är ändå rätt nöjd med hur matcherna ser.

Är padel lika roligt efter sju år?

- Det är ännu roligare. Det var kul från början, men ju mer man lär sig ju roligare blir det och desto enklare spelar man. Jag spelar tråkigare i dag, slår färre häftiga slag, men vinner fler poäng.

Hussfelt säger att podden egentligen skulle ha lanserats för flera månader sedan, men att projektet skjutits upp på grund av att han flyttat till Marbella och haft lite struligt med att hitta en bostad.

- Det har varit lite rörigt, men nu har jag ett tydligt hem här nere och en studio. Då finns möjlighet att gå all in på det jag verkligen vill göra – och det här ligger väldigt högt på listan.

Varför ska folk lyssna på podden ”Padel Mundo”?

- Av flera anledningar. Jag och Johan har ju testat att sända tillsammans, inte minst från Båstad. Och det blev ganska mysiga samtal. Vi har båda breda intressen utanför padeln, så lyssnarna kan nog räkna med samtal som drar iväg och inkluderar kultur, musik, resor, mat…

- Men självklart blir det stort fokus på padel och man kommer faktiskt att kunna utveckla sitt eget spel genom att lyssna på oss, få med sig spännande tips och tänka på sporten på ett nytt sätt.

Hussfelt säger att ”Padel Mundo” ska sändas varje vecka.

- Ja, det blir ett veckomagasin. Men vi kommer även att kunna göra bonusglimtar. Vi planerar också in spännande personer för samtal. En sak är ju att både jag och Johan kommer från journalistvärlden. Vi har den infallsvinkeln och kan studera och granska sporten från vårt håll.

När släpps första avsnittet?

- Datum är inte spikat – men det blir under den närmsta tiden.

Padelfebers redaktör Johan Håkansson säger:

- Det här kommer inte att påverka Padelfeber på något sätt. Podden blir ett komplement. Och det ska bli grymt skoj att surra och analysera padel med ”Jeppe” varje vecka. Vi kommer att ta sporten på blodigt allvar.

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk