Vilken vändning av Vasquez i WPT-premiären

Mardrömsstart. Men sedan kunde Simon Vasquez och Cayetano Rocafort vända matchen.

Vi har i alla fall en svensk vidare till andra omgången av Pre Previa.

Men det började riktigt jobbigt för Vasquez och Rocafort. Förlust i första set med 1-6 efter att ha förlorat tre golden points, varav två på nätrullare.

- Jag kom in fel i matchen. Jag kände mig pressad av deras forehandspelare José Solano och kände mig otrygg, säger Vasquez till Jesper Hussfelt som livestreamade matchen.

Även Rocafort gjorde mängder av misstag i första set. Men i det andra hittade de spelet. Framför allt började Vasquez kontrollera Solano.

- När jag började vinna crossen så vände matchen. Matchen blev mer och mer en crossduell mellan oss, säger Vasquez.

Klara 6-2 följdes upp med storspel fram till 5-2 i andra set. Men då kom nerver in i bilden. Solano och hans partner Diego Garcia höll sin serve och gick sedan upp till 0-30 i Vasquez serve.

- Jag kände bara: ”Nej, nej nej, det får inte hända”.

Men de höll ihop spelet riktigt bra. Framför allt Rocafort visade nerver av stål och avgjorde till sist matchen med en svår kicksmash.

I andra omgången hade Vasquez kunnat få möta Calle Knutsson. Men tyvärr blev det förlust för Calle med 3-6, 5-7. Det betyder att Rocafort och Vasquez nu får möta Victor Mena och Julio Morales.

Den matchen är schemalagd till 17.30.

Det blev också en bitter förlust för Daniel Windahl och Fabricio Cattaneo. Ledning med 6-4, 4-2 när Windahls rygg började strejka på allvar.

- Sån jäkla otur alltså. Det var tre tuffa bollar där när ryggen började värka ännu mer. Efter det la motståndarna massor av stoppbollar på mig.

En svensk vidare alltså till andra rundan: Simon Vasquez.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk