"Vi har alla chansen att gå vidare"

I dag släpptes lottningen till WPT-kvalet i Marbella. Slutsats: alla sex svenskar har klar chans att gå vidare. ”Men det blir helt klart tufft”, säger Calle Knutsson.

Herrarnas kval börjar redan på lördag, medan damernas kör igång på måndag.

Av den anledningen börjar vi med att avhandla herrarnas matcher först – även om tjejerna faktiskt fick bättre lottningar och har den allra största chansen att gå vidare.

I pre previa (förkvalet) gäller det på herrsidan att vinna tre matcher för att kvalificera sig till nästa runda (previa).

Daniel Windahl och hans partner Fabricio Cattaneo kom till Marbella under tisdagen för att slipa formen fram till lördagen.

Där väntar Jorge Senoran (rankad 142) och Sverigebekanten Luis Pozo (150). Pozo har vunnit på SPT för ett par år sedan.

- En smart och snabb spelare. Senoran har ett rejält löd i bössan men rör sig sämre. Vi har ändå en bra chans att vinna säger Windahl.

Calle Knutsson och David Fernandez möter Julio Morales (132) och Victor Mena (135), två killar från Madrid som Calle känner både på och utanför banan.

- Det är goa gubbar. Morales är en bollsnål forehandspelare. Mena, däremot, är riktigt lång och smashar ruskigt bra, säger Calle, som anländer till Marbella först under torsdagen.

Mena tränar för övrigt på akademien La Finca tillsammans med Douglas Rutgersson.

Simon Vasquez och Cayetano Rocafort möter ett ungt par från Malaga: Jose Solano (104) och Diego Garcia (281).

- En tuff lottning, vilket det alltid är. Men det här paret spelar tydligen jäkligt bra just nu, säger Vasquez som sedan i tisdags tränar många timmar om dagen för att vänja sig vid solen och utebanorna i Marbella.

Faktum är att Solano spelade tillsammans med Rocafort tidigare, vilket innebär att de kan varandra utantill.

- Vi måste spela på topp för att kunna vinna, säger Simon.

Värt att nämna här är att Calle och Simon möter varandra i andra omgången om båda lyckas vinna sina första rundor.

Då hoppar vi raskt över till våra tre damspelare som alla har väldigt fina chanser.

Ska Rmavbild 2020 02 26 Kl 223901Baharak kom tidigt till Marbella för att få så mycket utomhusträning som möjligt.

Baharak Soleymani och hennes mexikanska partner Ana Maria Cabrejas möter ett portugisiskt par: Margarida Fernandes (90) och Patricia Ribeiro (105) från Lissabon. Ett bra lag, men absolut inte omöjligt. Sverige visade under EM att vi absolut kan stå emot Portugal, bortsett från deras två allra bästa spelare.

- Jag är så jäkla taggad, säger Baharak.

Slutligen: Antonette Andersson och Billie Gajic fick ett wild card till tävlingen och har också haft flyt i lottningen. De ställs mot Anouk Faure från Schweiz (142) och Iris Donate Murcia (135). Absolut ett lag de kan besegra.

- Det är en hyfsad lottning. Anouk träffade jag när jag semestrade i Miami. Jätteduktig tyckte jag då. Vänsterhänt tjej. Jag mötte henne på EM också, men då spelade vi mest på hennes partner, säger Antonette.

- Iris mötte faktiskt jag och Billie på pre previa i Barcelona. Vi förlorade då i tre set, så vi är revanschsugna. Dessutom har mycket hänt med mitt och Billies spel sedan dess.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk