Hallägare tar bort all reklam från glasen

I Skellefteå skadade sig en spelare allvarligt. Flera varnade efteråt för att reklam på glasen kan innebära livsfara. Nu väljer Padel 365 i Luleå att göra alla sina glas reklamfria.

I veckan berättade Padelfeber om Jonas Fahlman från Skellefteå som skadade sig svårt när glasrutan exploderade under en padelmatch.

Fahlman skar framför allt upp vaden – ett stort sår som gick ända ner till benet. Med större otur hade det kunnat sluta i katastrof och i intervjun med Padelfeber hade han en vädjan: att hallägare skulle använda en del av vinsten för att satsa på spelarnas säkerhet.

Intervjun med Fahlman och en efterföljande krönika fick igång en viktig debatt inom Padelsverige där många synpunkter lyftes fram. En var att reklamen påverkar glaset. Att glaset där hålls ihop istället för att splittras, som glaset är designat för.

Läs mer: "Jag hade kunnat dö på fläcken"

Om reklamen sitter högt kan det på så sätt skapas rena giljontiner som faller ner om en glasruta skulle gå sönder.

Ska Rmavbild 2020 02 19 Kl 142948Pär Dalhägg och Erik Perzon har tillbringat många timmar till att rensa alla glas från reklam. 

Detta fick ägarna till Padel 365 i Luleå att ta ett stort beslut. Att helt enkelt ha reklamfria glas – för spelarnas säkerhet.

- Vi får hitta andra vägar för exponering. Jag hade inte tänkt på det här över huvud taget – men allt är ju helt logiskt. Det kan bli livsfarligt och absolut ingenting jag ville leva med, säger Pär Dahlägg.

Därför har han tillbringat de senaste dagarna med att ta bort reklamen från på samtliga banor.

- Det tar sin tid för det sitter som berget självt.

Ni funderade inte på att flytta reklamen längre ner?

- Men det blir ju ändå farligt, om spelare drasar in där glaset inte har splittrats. Vi valde att göra så här.

Hur har företagen reagerat som har haft reklam på era banor?

- De har haft full förståelse. Ingen skulle ju vilja bli förknippad med en allvarlig olycka som man hade kunnat förhindra.

På sociala medier har det också gått att se att flera hallägare har börjat inspektera sina banor.

Det verkar som att Jonas Fahlmans önskan slår in: att hans riktigt otäcka olycka skulle leda till något konstruktivt och gott.

Läs mer: Ingen glasruta ska gå sönder i onödan.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk