Superparet: "Jag har aldrig varit så sugen"

Sveriges två bästa damspelare, Baharak Soleymani och Sofia Aridsson, bildar par nästa säsong. Då öppnar Arvidsson upp för precis allt: både att spela WPT och att bli forehandspelare.

På årets första dag valde ”Barre” och Sofia att gå ut med att de båda blir ett par.

De båda har spelat tillsammans vid några tillfällen – och faktiskt aldrig förlorat. Bland annat vann de enkelt förra säsongens första SPT i Helsingborg.

Nu har båda varit borta från tävlingsspel en längre tid av olika anledningar. Arvidsson födde barn och Soleymani blev allvarligt skadad.

- Båda är jäkligt sugna på att komma tillbaka och då vill vi göra det tillsammans. Vi är bra kompisar som trivs ihop, säger Arvidsson.

Rykten från Halmstad har sagt att Sofia Arvidsson tränar hårdare än någonsin och att hon kommer att bli brutalt bra.

Ett rykte som hon väljer att bemöta så här:

- Jag har aldrig varit så sugen som nu. Och ibland tränar jag riktigt hårt. Jag har försökt bygga upp fysiken och kroppen börjar svara nu. Padeln blir allt mer seriös och då krävs det mer av spelarna också. Det är något som passar mig.

Sofia Arvidsson har inte haft någon fast partner ända sedan hon spelade med Anna Svedenhov 2018. Svedenhov tvingades dock avbryta sin karriär på grund av skada.

- Vi lider alla med Anna. Hon är saknad av alla. Men nu blir Baharak min fasta parner, säger hon.

En anledning att Sofia och ”Barre” parar ihop är den nya touren Euro Finans Invitational, som ännu är hemlig.

Men Sofia tror även att hon kommer att spela SPT. Dessutom öppnar hon upp för att de svenska stjärnorna ska spela WPT tillsammans.

- Jag har ju en liten krabat här hemma nu och det är en ny situation. Vi får se. Men man ska aldrig säga aldrig.

Även när det handlar om vem som ska bli forehandspelare lämar kryptiska svar. Sofia Arvidsson har tidigare sagt att ”ingen kommer att placera mig i forehand”:

- Haha, inte ens Fernando Belasteguin lyckades med det. Men vi får se. Jag och Barre ska prova oss fram. Vi kommer att hitta en bra kombination. Det känns dessutom som om gränserna mellan forehand och backhand är på väg att suddas ut, inte minst på killsidan.

Ända sedan du började spela padel har du varit noga med att påpeka att det mest är på skoj. Nu låter det som en ny Sofia Arvidsson?

- Ja, det är lite Sofia 2.0. Och sedan jag blev mamma har jag märkt hur mycket jag saknar tävlandet och när tävlandet var viktigt. Så jag är absolut mer sugen än jag någonsin varit inom padeln.

Även Baharak Soleymani ser fram emot samarbetet.

- Det ska bli grymt. Jag ser verkligen fram emot det.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk