Pastor utmanar än en gång WPT i Europa

En stor nyhet i padelvärlden: America Padel Tour ger sig in i Europa med tävlingar i Spanien, Finland och Belgien. ”Väldigt intressant”, säger tränaren Andréas Johansson.

Mannen bakom APT (America Padel Tour) är miljardären från Monaco – Fabrice Pastor. Det var Pastor som skapade öppet krig mot World Padel Tour 2018 med färdiga planer på en ny tour som direkt utmanade WPT.

Det kriget förlorade Pastor då WPT lyckades få de viktiga världsspelarna att skriva under lojalitetskontrakt. Pastor gick ut i vredesmod och förklarade att han var sviken och att han tänkte lämna padeln.

Men han kom snabbt tillbaka. Genom att skapa America Padel Tour och att börja bygga mer från grunden, i samarbete med nationella förbund i USA och Sydamerika.

När dessutom APT skapade ett samarbete med FEPA (som Sverige tillhör) var det nära till hans att Pastors plan även innefattade Europa.

Och nu har APT presenterat schema för halva nästa säsong. Det innehåller tävlingar i Las Vegas, Chile och Paraguay. Men den stora nyheten är fortsättningen: Monaco, Belgien, Spanien och Finland.

Detta innebär en helt ny situation för världspadeln – där Pastor lär börja uppvakta både spealre och ledare på WPT för att helt enkelt byta tour. Eller att spela på båda.

Det påverkar också våra svenska toppspelare.

- Ser vi till spridningen av padel är det ju jätteintressant. Och för våra bästa spelare blir det något nytt att ta ställning till.

Andréas Johansson är tränare för de svenska mästarna Daniel Windahl och Calle Knutsson.

- Vi vet alldeles för lite just nu om tävlingspusslet. Men ju fler val som finns desto bättre för spelarna.

Det innebär att det nästa säsong kan bli WPT, FIP-tour, APT och SPT för våra toppspelare.

Dessutom planeras, enligt vad Padelfeber erfar, ytterligare en svensk tour som även den kan komma in på banan.

- Det kan bli väldigt många tävlingar som tvingar oss att börja prioritera.

Edit: APT publicerade Spanien, Finland och Las Vegas på sitt Instagramkonto. Senare togs dessa bort. Så vi får helt enkelt återkomma med vad som verkligen är klart och inte. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk