Padelfeber går igenom alla spännande par 2021

Franco Stupaczuk i par med vänsterhänte Alejandro Ruiz. Ännu ett par som kan skaka om nästa säong. Padelfeber samlar nu ihop alla kända par för säsongen 2021.

Det har varit den sista riktigt stora pusselbiten på herrsidan: vem ska ”Stupa” få spela med? Nu har han gjort sitt val – och det innebär att Ruiz väljer att lämna Pablo Lijo för att få spela med den vindsnabbe argentinaren.

Det innebär också att en ruljas av sällan skådat slag börjar ta slut – vilket gör det till ett bra tillfälle att gå igenom nästa års toppar:

 

Ale Galan/Juan Lebron

Enligt uppgifter till Padelfeber övervägde Galan seriöst att byta partner, men väljer att stanna hos Lebron. Och efter årets magnifika säsong är det lätt att motivera. De blir laget att slå även nästa säsong.

 

Sanyo Gutierrez/Fernando Belasteguin

Två argentinska veteraner som aldrig trodde de skulle spela ihop. Men när Belas karriär börjar ta slut så tar de chansen. Frågan är vad de kan åstadkomma? Kanske det mest spännande paret på förhand.

 

Pablo Lima/Agustin Tapia

Ännu ett lag som kan bli världsettor – särskilt om Lima hittar en verklig nytändning. Samtidigt får nu äntligen Tapia den partner han letat efter – som kan ta honom allra högst.

 

Paquito Navarro/Martin Di Nenno

Paquito dumpades av Lima och hade inte helt lätt att hitta en ny partner. Men han valde det absolut bästa tänkbara. Di Nennos utveckling har varit enorm – och med en pånyttfödd Paquito kan det räcka väldigt långt.

 

Federico Chingotto/Juan Tello

Ja, att de här två ska sära på sig finns liksom inte. Och med en nyvunnen titel på WPT blir de givetvis högintressanta nästa säsong.

 

Uri Botello/Javi Ruiz

Två spelare som börjar bli ett strävsamt par. Men de var väldigt nära att separera. Något som också kan komma snabbare än vi tror. Båda var tydligen på marknaden och letade, men valde att stanna kvar hos varandra.

 

Alejandro Ruiz/Franco Stupaczuk

Väldigt svårbedömt lag. Men självklart med en hög potential. Några semifinaler bör laget absolut sikta emot.

 

Juan Martin Diaz/Jorge ”Coki” Nieto

Veteranen söker sig till ungdomen och det kan faktiskt bli väldigt fint. ”Coki” bör vara en uppgradering för JMD från Lucas Campagnolo.

 

Mati Diaz/Agustin Silingo

Parade ihop i slutet av denna säsong och fortsätter som ett starkt och stabilt par.

 

Adrian Allemandi/Maxi Sanchez

Maxi har verkligen sjunkit som en sten i status och det är viss skillnad på Allemandi och Sanyo, som var radarpartnern ett par säsonger.

 

Artuo Coello/Miguel Lamperti

Här lär det smälla. Och kan verkligen Lamperti samsas om utrymmet med en vänsterhänt bjässe? Det är många frågetecken här.

 

Ytterligare par som presenterats som klara:

Javi Rico/Momo Gonzalez

Lucas Bergamini/Lucas Campagnolo

Pablo Lijo/Lucho Capra

Ivan Ramirez/Miguel Yanguas.

Javi Garrido/Juan Belluati

 

I damklassen har det varit lite lugnare, men ändå inte. Flera par som funnits i många säsonger väljer att separera och det har lett till rotationer i yppersta världseliten

Gemma Triay/Alejandra Salazar

Oj, vilken potential. Får detta lag det att fungera så kan det bli total dominans.

 

Bea Gonzalez/Lucia Sainz

En ung diamant bredvid en rutinerad räv. Det kan faktiskt bli hur bra som helst. Lucia kan bli en perfekt guide för Bea.

 

Marta Marrero/Marta Ortega

Ja, självklart kan det här paret åter bli världens bästa. Men någon lätt resa blir det knappast.

 

Ariana Sanchez/Paula Josemaria Martin

Kanske de två damspelare som spelar mest ”killigt” och får dessa kompisar till det på banan kan det bära precis hur långt som helst. Kanske kan sorglösa Paula få Ari att slappna av en aning också, vilket skulle gynna hennes spel.

 

Mapi och Majo Alayeto

Tvillingarna kör vidare, såklart, och bör tillhöra de fyra-fem bästa.

 

Patricia Llaguno/Virginia Riera

En stor skräll när Paty lämnade sin parhäst Eli Amatriain. Valet av ny partner föll på 32-åriga Riera, rankad 25 i världen.

 

På damsidan har flera spelare kvar att hitta nya partners. Ett par som garanterat går skilda vägar är Delfi Brea och Ana Nogueria.

Även Victoria Iglesias och Alba Galan har öppet separerat.

Johan Håkansson 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk