Julia Gustafsson - ny bloggare på Padelfeber

Låt oss presentera Padelfebers nya bloggare: Julia Gustafsson från Växjö. ”Det ska bli väldigt roligt. Padel är så mycket mer än bara spelet”, säger hon.

Julia Gustafsson är ett välkänt namn inom tävlingspadeln. Det är dessutom en tjej med starka åsikter och ett stort mod. 

Hur känns det att börja blogga på Padelfeber?

- Det känns jättebra! Det ska bli väldigt roligt att få bli en i Padelfebers lilla bloggfamilj. Det är roligt vart slumpen tar en ibland; i ett telefonsamtal med Johan Håkansson som handlade om något helt annat dök bloggchansen upp och då kunde jag inte annat än att tacka ja! 

För de som inte har koll -  vem är Julia Gustafsson?

- Julia Gustafsson är en pigg och glad 27-årig tjej bosatt i Växjö och som tävlar för Halmstad Padel Club. Utöver padel brinner jag även för hälsa, träning och att umgås med (samt att finna nya) padelvänner - vilket absolut kommer att visa sig i mina blogginlägg. 

Hur är din relation till padel?

- Jag började spela 2016 och fastnade direkt. I början (när beläggningen i hallarna inte var lika hög som idag) tränade jag nog upp mot 20 h i veckan. Padel blev snabbt en prioritet och jag gillade verkligen att utmana mig själv i en racketsport - något jag aldrig testat tidigare. Jag upplevde att jag snabbt blev bättre och började tävla - som, för mig, blev det bästa sättet att utvecklas. Ganska snabbt tog jag mig till topp 30 på rankingen, sedan fick jag möjlighet att vara en del av Växjös SM-lag och sedan då Halmstads SM-lag. Ett fantastiskt lag coachat av Robert Von Scheele som peppar varandra till att bli bättre spelare i hopp om att kunna återfå titeln som Sverigemästare.

Vad är dina mål för 2021?

- Innan Covid-19 avslutade vår tävlingssäsong 2020 var jag uppe på en 13-placering, den vill jag gärna ha tillbaka! Minst! Sedan vill jag bygga en starkare och mer uthållig kropp samt arbeta mer på min teknik. Konkurrensen är stenhård och när man inte möts regelbundet (i och med avbrottet) är det svårt att veta vilken nivå alla andra ligger på när tävlingarna väl drar igång. Det är både en motiverande och stressande känsla faktiskt. 

Vad kommer din blogg att innehålla?

- Förstås kommer det bli mycket av min egen satsning för att uppnå de mål jag tidigare nämnde. Hur jag håller mig i form utanför och på banan. Padel är så mycket mer än bara spelet - den sociala biten är enormt viktig för mig så det kommer även kretsa mycket om de spelare jag stöter på under mina träningar och tävlingar. 

- De som främst inspirerar mig i padel är alla fantastiska padeldamer man är omgiven av. Som man sparrar, lär, vinner och förlorar med (och mot). Jag tycker damerna får på tok för lite plats i padelmedia, min tanke är därför att kunna presentera och lyfta deras prestationer närmare.

Julia Gustafssons första inlägg kommer på Padelfeber inom kort.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk