Bomben: Klart med en helt ny tour i Sverige

Precis före nyårsafton kommer en av årets största nyheter. En helt ny tour för eliten är nära att presenteras. Toppspelare är kontrakterade. Euro Finans ligger bakom.

Precis före nyårsafton kommer en av årets absolut största nyheter. Sverige är på väg att få en helt ny elittour i padel.

Enligt vad Padelfeber erfar är det Euro Finans som backar upp hela projektet. Ett projekt som planerats i total hemlighet. De som känt till det har förbundit sig att inte prata om det.

Men Padelfebers källor hävdar att projektet är helt klart, att det kommer att presenteras inom kort.

Enligt källorna handlar det om upp till åtta deltävlingar under 2021 – där spelarna kommer vara svensk elit, kryddat med internationella inslag.

Och touren gäller för både damer och herrar och uppgifter säger att i princip hela svenska eliten är klar. Men de toppspelare som Padelfeber har varit i kontakt med vägrar kommentera något. Däremot är det ingen som dementerar uppgifterna.

Men i kväll gick flera spelare ut på Instagram och lade upp ett inlägg: "Euro Finans Invitational - I´m in". Det handlar bland annat om Daniel Windahl, Amanda Girdo och Simon Vasquez. 

Inte heller Euro Finans vill kommentera uppgifterna.

Svenska Padelförbundet startade 2015 Swedish Padel Tour. Sedan dess har SPT varit den enda touren i Sverige.

En ny tour skulle definitivt utmana SPT om både rampljus och spelare.      

Det intressanta i sammanhanget är att Euro Finans varit förbundets största sponsor. Att just Euro Finans nu väljer att satsa på en egen tour med en rad svenska elitspelare är naturligtvis en stor bomb i Padelsverige.

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk