"Vi går in för att vinna varje boll - varje game"

Att ställas öga mot öga mot Bela och Tapia i TV-sänd match – skräck eller lust? ”Enbart lust. Vi ska kämpa för att vinna varenda boll”, säger Simon Vasquez.

I går släpptes nyheten om att två svenska lag ska ställas mot världsstjärnor på fredag, matcher som direktsänds av Viaplay.

Amanda Girod och Antonette Andersson får möta världens bästa par: Alejandra Salazar och Ariadna Sanchez.

Men kanske är det ännu mer spekakulärt för killarna, Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. De ska alltså möta padelns största spelare genom alla tider: Fernando Belasteguin. Plus Augustin Tapia, som spås bli världens bästa spelare.

Så vad känner man egentligen inför en sådan uppgift?

- Att det ska bli superkul. Det är klart att det är nervöst, men jag känner ingen som helst press. Man är lite nervös att man inte ska hänga med, säger Vasquez.

Bela har han spelat emot tidigare i träningssammanhang, men Tapia blir en helt ny bekantskap.

- Jag räknar med att känna den där lilla stressen inombords, men att det gynnar mig. Det brukar göra mig ännu mer skärpt.

Vad går ni in med för inställning?

- Det är bara att köra på. In och gasa. Vi har inget annat val.

Är man rädd för att rent av bli nollad?

- Nej, så tänker jag inte. Då är det bara lätt att spelet låser sig. Man måste fokusera helt på sitt eget spel. Gå all in på det man kan och verkligen vara på tårna.

Ska Rmavbild 2020 08 26 Kl 145159Augustin Tapia, världens mest lovande spelare, och Fernando Belasteguin, världens bästa spelare genom tiderna.

Hur är det att spela mot dessa världsspelare? Vad är den stora skillnaden?

- De spelar ju i ett annat tempo och ger aldrig något gratis. Men för oss bllir det viktigt att vi håller oss coola och spelar med marginal. Det är så lätt att man blir ivrig och spelar med för små marginaler.

- Vi ska ta fram våra vanliga vapen och köra på det vi kan. Något annat är svårt att göra.

Vad är din relation till Bela och Tapia?

- Man ser upp till dem, såkart. Bela är ju padelns motsvarighet till Roger Federer. Tapia är han som ska ta över.

Redan i morgon ska Simon och Rocafort få träna med stjärnorna. En träning som Padelfeber planerar att livestreama på Facebook.

- Allt det här är ju ett gyllene läge för oss att få erfarenhet. Vi blev verkligen superglada när Andreas Ehrnvall frågade oss och gav oss chansen. Vi blev supertaggade, men det är först nu som det börjar kännas att det är riktigt nära.

Simon Vasquez plan var att flytta ner till Spanien i år. Men hela den planen raserades av coronapandemin.

- Det var ju sån här träning jag drömde om. Det är exakt vad man behöver. Nu får vi det här i Sverige istället och det är jag väldigt tacksam över.

Samtidigt avgörs ett WPT-kval i Valencia. Vilket är roligast?

- Det här är ännu roligare. Just att vi ska få träna med dem också. Men vi har tagit beslutet att stå över både Valencia och Italens WPT. För vi vet att vi behöver vara där nere över tid för att kunna nå de resultat vi vill nå.

Vad har ni för resultatmål på fredag? Är det att vinna visst antal game?

- Nej. Vi är båda så tävlingsinriktade. Så vi går in för att vinna. Vi har mentaliteten att vinna varje boll, varje game. Tänker vi annorlunda går det bara sämre. Men det ska bli verkligen jättekul. Jag har aldrig spelat i direktsänd TV förut.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk