Södertälje blir världens största padelhall

Södertälje Padel bygger ut. Och blir därmed världens största inomhushall för padel. ”Allt ska stå klart i oktober”, säger Sebastian Gordon.

Det är smått hisnande hur fort utvecklingen går för svensk padel. Var och varannan vecka presenteras det ena underbara padelcentret efter det andra, från norr till söder.

Och än finns inga tecken på att tempot är på väg att mattas av – snarare tvärtom.

I Södertälje upplever man samma padelboom som i större delen av Sverige. Det börjar bli stört omöjligt att få tag på banor på de attraktiva tiderna. 

Därför tog Sebastian Gordon chansen att göra en rejäl utbyggnad när möjligheten dök upp. 

Ska Rmavbild 2020 08 31 Kl 194314Sebastian Gordon och gänget bakom Södertälje Padel ökar från tio banor till 24.

Tio banor blir 24 – vilket faktiskt gör Södertälje till världens största inomhushall för padel. Anledningen till det är att den väldiga Sanset i Madrid med över 30 banor tvingades i konkurs i sambad med coronapandemin.

- Det är naturligtvis roligt att bli störst men inget självändamål. Vi hade faktiskt tänkt nöja oss med några banor färre, men så fick vi chansen att ta över ytterligare en lokal, så vi slog ut en vägg till och bygger nu 24 banor.

Vilket är två fler än PDL Frihamnen i Stockholm, som i skrivande stund är störst.

Just nu pågår bygget i Södertälje för fullt och Sebastian Gordon räknar med att allt är klart redan i oktober. 

Ska Rmavbild 2020 08 31 Kl 194327En bana blir helt i rosa - vilket har en speciell anledning.

Tittar man på skissen så ser man dels att en bana förläggs utomhus och att en bana blir helt i rosa. En idé som Gordon faktiskt snappade upp från Acapulco i Göteborg.

Och bakom idén finns en tanke att Södertälje Padel ska ägna sig åt ett konstant stöd till Rosa Bandet/Cancerfonden.

- Vi kommer att låta 10 procent av intäkterna från den banan gå oavkortat till Rosa Bandets insamling, säger Gordon som gärna vill utveckla det resonemanget.

- Det går bra för de flesta hallarna i dag. Och då tycker jag att det känns rätt att vi låter en liten del gå tillbaka i olika former av välgörenhet. Jag ser jättegärna att andra hallägare följer efter. 

Att Södertälje nu får 24 banor gör att Gordon ser flera olika möjligheter. Dels att betydligt fler kan få spela på de tider de verkligen vill spela. Dessutom ser han större möjligheter för föreningsverksamhet.

- Om du har 24 banor så blir det betydligt lättare att avsätta säg fyra banor till ungdomsträning. 

Johan Håkansson 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk