Äntligen WPT-debut för John Larsson

Det händer mycket spännande padel i helgen. Som att John Larsson för första gången ska spela WPT. ”Det känns sjukt skoj”.

John Larsson har passerat 30 år och har i många år tillhört våra allra bästa herrspelare. Men han har faktiskt aldrig fått chansen att prova på WPT. Förrän nu.

- Jag fick faktiskt frågan av Miguel Yanguas i Helsingborg om jag var sugen på WPT och det är tack vare det som chansen nu dykt upp.

Nästa veckas WPT avgörs i Valencia och ska för första gången ha någon form av publik. Exakt hur det ska lösas har dock inte presenterats, men tävlingen säljer biljetter.

John Larsson åker ner först på lördag.

- Vi fick veta så sent som igår att vi hade fått ett wild card så det blir snabba ryck. Förhoppningsvis får vi ett bra pass på lördag kväll. Sedan smäller det.

Ska Rmavbild 2020 08 25 Kl 171316Pablo Cardona Huerta - Johns nya partner.

John ska spela tillsammans med en spansk talang som heter Pablo Cardona Huerta, en 17-åring som också nu ska prova på WPT.

- Det enda jag vet är att han är lovande och vänsterhänt, säger Larsson.

Att han heter just Pablo tycker John är ganska kul.

- Det blir den tredje Pablo jag spelar med: Figueroa, Pelassini och nu Cardona Huerta. Men det blir en ny erfarenhet och jag åker ner med stor ödmjukhet inför hela grejen. Och vi ska absolut göra allt vi kan.

Hur känner du inför hela coronasituationen?

- Jag är inte speciellt orolig. Och jag har förstått att coronan är ganska lugn just i Valecnia. Och i och med att alla måste testas är jag inte rädd för att bli smittad.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk