Så vill förbundet försöka rädda tävlingssäsongen

Allt går i väntans tider. Men förbundet smider planer på hur man ska kunna rädda så mycket som möjligt av tävlingssäsongen.

När coronautbrottet var ett faktum tog Padelförbundets styrelse beslutet att stoppa all tävlingsverksamhet en viss tid. Sedan har man hela tiden, med förnyade beslut, velat ligga minst en månad fram i tiden.

I nuläget finns inga signaler på att tävlingssäsongen ska kunna starta i närtid.

- Realistiskt är att tro att vi kanske kan komma igång först i augusti eller september, säger Calle Åkesson.

Därför har förbundets tävlingssektion fått i uppdrag att titta på hur man skulle kunna komprimera säsongen för att få in så mycket som möjligt av det viktigaste på den korta tiden.

- Där vill vi såklart prioritera SPT och SM. Och även klubblags-SM, säger Åkesson. Helst vill man ju hinna med allt. Men skjuts det längre än så måste vi börja stryka i tävlingar.

Men förbundet har också börjat förbereda motsatsen – att ett positivt besked från Folkhälsomyndigheten skulle komma snabbare.

- Då vill vi ha en plan färdig och kanske rent av kunna köra en SPT med kort varsel utomhus. Det skulle i så fall kanske bli en nedskalad variant med färre klasser och med restriktioner. Man kan tänka sig att spela utan publik och att spelare bara får vara på plats i anslutning till sin match. Där har vi ingenting färdigt än, men vi bör få till en plan som vi kan sätta i verket om beskedet kommer.

Sverige har ännu inte haft någon SPT-tävling utomhus, i så fall skulle det alltså skrivas lite svensk padelhistoria om det blir av.

Calle Åkesson vill ändå noga poängtera att Svenska Padelförbundet aldrig kommer att göra något som ens är nära att gå emot direktiven från FHM och Riksidrottsförbundet.

SPT-säsongen hann precis komma igång med en tävling avgjord i Helsingborg.

Däremot tvingades tävling nummer två, i Luleå, att ställas in.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk