Windahl är redo för det stora äventyret

I morgon smäller det för Daniel Windahl. Då går han in i huvudturneringen tillsammans med världsspelaren Gonzalo Rubio. ”Känslan är mycket bra”, säger han.

Padelfeber når Windahl när han precis har genomfört ett träningspass, där han och Rubio spelade set mot Godo Diaz, rankad 51 i världen, och Aris Patiniotis, rankad 71.

- Vi spelade 3-6, 6-3. Det kändes riktigt bra i andra där vi hade bättre kontroll, säger Windahl.

Han har hunnit köra 6-7 pass ihop med Rubio inför turneringen och säger att alla pass känts riktigt bra.

- Vi har kört några matchpass och några övningar två mot en. Det handlar mycket om att jag ska välja rätt slag. Sedan gäller det att få till det även i skarpt läge.

Vad har du fått höra av Rubio?

- Att det jag gör bra det gör jag riktigt bra. Främst volley och smash. Men det jag ska tänka mer på är placering av bollar. Jag har fattat mycket mer nu hur jag ska lägga lobbarna och var jag ska sikta. Det duger inte att bara skicka upp dem. Sedan handlar det om att tighta till defensiven samt vilka ytor jag ska täcka och vika jag ska släppa.

I morgon ställs Windahl och Rubio mot Adrian Blanco Antelo och Javier Martinez Vasquez, det lag som Calle Knutsson mötte i Båstad och som sedan slog ut världsettorna Sanyo och Maxi Sanchez.

Taktiken är klar.

- Jag ska inte börja utmana Antelo i touchspel. Inte börja vinkla och ha mig. Jag ska spela centralt och parallellt och försöka pressa den lille Martinez. Rubio säger att om vi lyckas få spelet dit vi vill har vi en chans att vinna.

I och med att Windahl nu spelar med en vänsterhänt kille av högsta klass har det inneburit en del omställning, särskilt när det gäller höga bollar i mitten.

- Rubio har ju en hoppsmash i klass med Stupa. Den är fruktansvärt bra. Så hör jag honom säga ”Moi, moi, moi” så vet man nästan att vi har vunnit poängen.

Hur är känslan inför morgondagen?

- Det ska bli jäkligt kul. Oavsett hur det går kommer jag ha sådan nytta av det här. Sedan fortsätter det ju med tävling med Lucas Bergamini. Då kommer jag att få träna mot Rubio.

Rubio var, enligt Windahl, oerhört nära att komma med i Spaniens EM-lag, som Padelfeber berättade om tidigare idag.

- Det stod mellan honom och Cepero. Rubio föll bort i allra sista stund.

I morgon vid ungefär 18.00 är det dags.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk