Uttagen i EM - kan få möta Sverige

Hannes Pilser från Lund har sensationellt blivit uttagen till EM. Men inte för Sverige. ”Nej, Sverige kan bli min motståndare", säger han.

Hannes Pilser, PDL, har i några år tillhört skiktet just under den yppersta eliten i Sverige. Just nu är han rankad 28. Han har gjort sig känd som en väldigt snabb och teknisk spelare som trivs lika bra i båda positionerna på banan.

Hans framfart på banorna har gjort att Sveriges förbundskaptener haft honom under uppsikt. Men inte bara Sveriges, visade det sig. Även Österrike har haft koll på Pilser som har dubbla medborgarskap.

- För en månad sedan hörde Österrikes president i förbundet av sig. Då började vi prata om detta, säger han.

Hannes Pilser har nämligen dubbla medborgarskap eftersom han har en österrikisk pappa och en svensk mamma.

- Jag har dessutom bott i Belgien i 17 år. Tankarna har faktiskt funnits att jag kan representera båda länderna. Och det nära att jag spelade för Österrike i förra EM:et också.

Men nu blir det alltså av. Österrike kommer dessutom att spela i Portugal, samma EM som Sverige, vilket alltså innebär att länderna kan mötas.

- Det kommer bli spännande. Jag har aldrig spelat en så stor turnering. Men helst slipper vi nog möta Sverige – även om ett sånt möte hade varit spännande för mig.

Hannes Pilser befinner sig just nu på en längre resa i Sydamerika. Men han återvänder till Lund i mitten av oktober och hoppas nå hyfsad form inför EM.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk