Spanien skickar stjärnlag till EM

Hur skulle Spanien göra? Nu vet vi. Det blir storlag i EM i Portugal.

I och med bråket i världspadeln mellan organisationerna FIP och EPA och de två parallella europamästerskapen som avgörs har det spekulerats mycket i vad stormakten Spanien ska göra.

Och om mäktiga World Padel Tour tänker stoppa stjärnor.

Nu vet vi att det inte blir så.

Spanien har anmält sina lag till EPA:s EM i Portugal och det är inte direkt några dåliga lag som kommer till Lissabon i början av november.

Herrarnas lag ser ut som följer:  Uri Botello, Alvaro Cepero, Mati Diaz, Javier Garrido, Juan Lebron, Javier Ruiz, Ale Ruiz, Martin Pineiro.

Ska Rmavbild 2019 09 10 Kl 145536Javi Ruiz och Uri Botello gör ett nytt mästerskap för Spanien.

Damernas ser ut så här: Elisabet Amatriain, Alba Galan, Bea Gonzalez, Victoria Iglesias, Paula Josemaria Martin, Patricia Llaguno, Carolina Navarro Björk, Carmen Villalba.

Ska Rmavbild 2019 09 10 Kl 145726Svensk-spanjorska Carolina Navarro Björk är tillbaka i spanska landslaget.

Riktigt roligt för veteranen Carolina Navarro att få plats i det spanska laget. Hon har missat några mästerskap på sistone men är nu tillbaka.

I övrigt är det idel världsstjärnor.

Rent generellt verkar EM i Portugal bli riktigt bra. En rad länder har meddelat att de kommer att välja bort FIP:s EM i Italien och i stället visa lojalitet med EPA. Bland annat Sverige. Men även länder som Tyskland, Belgien, Portugal, Österrike, Polen och så vidare.

De länder som i nuläget saknas är Italien, Frankrike och Storbritannien.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk