FIP:s direkta hotbrev inför EM i Portugal

Kriget inför EM trappas upp. I en skrivelse som Padelfeber kommit över framgår att FIP hotar alla EPA-länder.

De två EM-turneringarna, i Rom och i Lissabon, närmar sig och alldeles uppenbart börjar det internationella förbundet FIP bli stressade.

Organisationen har tidigare gått ut med ett historiskt TV-avtal med Sky Sports samt att den europeiska olympiska kommittén tänker studera EM i Rom.

Men enligt Padelfebers uppgifter är det endast fyra länder som tänker delta i Rom: Italien, Frankrike, Storbritannien och Holland.

Dessutom väntas Belgien tacka nej till båda mästerskapen på grund av oro i sitt nationella förbund.

Resten av länderna, däribland Sverige, tänker spela i Portugal.

Sent omsider verkar FIP ha insett verkligheten, som borde vara rejält stressande – och väljer nu att agera genom hot.

Padelfeber har kommit över en skrivelse som har gått från FIP till alla nationella förbund, anslutna till FIP. Skrivelsen är daterad till den 17 september i Lausanne. Padelfeber har fått skrivelsen från ett annat land än Sverige, bör tilläggas.

Ska Rmavbild 2019 09 18 Kl 160601Brevet från FIP som innehåller direkta hot om disciplinära påföljder.

 

Texten är helt omöjlig att missförstå.

Vi tar den först på engelska, vilket var det språk som användes i det mejl som gick ut till alla europeiska paddelländer.

”The participation by affiliated Federations in the parallel competition organized by EPA, during the same day as of the IPF’s continental championship, can be sanctioned as a violation of the principles of loyalty and fairness and the rules of the International Federation; - any possible violation will be submitted to the evaluation of the disciplinary bodies of the IFP”.

På svenska:

”De anslutna FIP-ländernas deltagande i den parallella tävlingen som organiseras av EPA, samma dag som FIP:s EM, kan ses som ett brott mot principerna om lojalitet och rättvisa och FIP:s regler. Eventuella överträdelser kommer att överlämnas för utvärdering av FIP:s disciplinära organ”.

Med andra ord: FIP hotar nu direkt att ett deltagande i Portugal kommer att få konsekvenser.

Oklart vilka, men det ligger nära till hands att misstänka bestraffning i någon form – eller kanske rent av uteslutning.

Skrivelsen innehåller också formuleringar som att EPA inte är anslutet till FIP och därför inte godkänt att arrangera några officiella tävlingar.

FIP poängterar också att det är förbjudet för alla FIP-anslutna förbund att agera emot det internationella systemet.

EPA:s länder sammanträder i helgen i Portugal och tänker vänta tills efteråt innan man lämnar ett svar på FIP:s direkt uttalade hot.

Padelfeber har tidigare skrivit att det här kriget kan trappas upp och sluta i en ren revolution. Hotbrevet från FIP är ett tydligt tecken på det och att temperaturen blir allt mer febrig ju närmare de två mästerskapen vi kommer.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk