Åkerberg nobbar EM: "Inget förtroende kvar"

Med bara några dagar före EM hoppar Anna Åkerberg av landslaget. Och hon kommer inte tillbaka så länge förbundskaptenskonstellationen ser ut som den gör. ”Jag har tappat förtroendet”, säger Åkerberg.

Beskedet slog ner som en bomb. Anna Åkerberg hoppar av EM och ersätts av Matilda Hamlin.

När förbundet presenterade nyheten uppgav de ”personliga skäl” som anledning.

Men det finns en historia bakom.

En historia som går längre tillbaka i tiden och som innehåller betydligt mer djup och allvar än så.

Anna Åkerberg säger att hon känt sig utfryst i damlaget och att när hon fört fram det till Dani Dios har han inte velat ta tag i situationen.

- Jag har berättat hur jag känner för Dani men inte fått något gehör. Han har mer tyckt att vi är vuxna och får lösa den saken själva. Men jag tycker att det har funnits saker man behöver rota i och att det är hans ansvar som ledare.

Dessutom känner Anna Åkerberg att hon har blivit orättvist behandlad under uttagningsprocessen och att tankarna att nobba EM har funnits ända sedan dess.

Ska Rmavbild 2019 10 29 Kl 224738Anna Åkerberg säger att hon tappat förtroendet för Dani Dios.

- Först fick jag ett samtal från Dani där jag fick veta att jag var petad och fick en lång harang med alla mina tillkortakommanden. Sedan ringde han upp fem minuter senare och hade plötsligt fullt förtroende och ville att jag skulle vara med. Det kändes verkligen sådär.

- Det har inte funnits någon glädje att åka och spela. Det har mer känts som ett ok.

Åkerberg säger att hon ändå tänkte vara stark och åka på EM. Men obehagskänslan växte och förstärktes i samband med ett landslagsläger i Trelleborg.

Sakta växte beslutet fram att inte följa med till Lissabon. Hon kontaktade både Dani Dios och Andréas Johansson i går och förklarade hur hon kände.

Varför Åkerberg känner sig utfryst i laget vet hon inte. Hon säger att det uppkommit under denna säsong.

- I den bästa av världar hade vi haft en supersammanhållning. Men jag vill inte ta på mig offerkoftan. Jag har försökt hantera det, men detta har inte varit hållbart för någon. Jag känner inte att det är värt det. Padel gör jag på min fritid och då måste jag känna glädje.

- Men skälet att jag drar mig ur är inte några andra spelare. Det beror på ledningens sätt att hantera det. Dani borde ha visat ett intresse och tagit reda på vad som inte funkar. Han borde ha visat ett engagemang.

Anna Åkerberg säger att hon gärna återvänder till landdslaget, men att det då måste till förändringar.

- Det måste till en annan ledning, en ny förbundskaptenskonstellation.

Har du pratat med förbundet också om hur du känner?

- Ja, jag har varit i kontakt lite grann med förbundet.

Padelfeber kommer under morgondagen att söka kommentarer av Dani Dios och förbundet.

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk