Windahl vann riktig hatmatch: "Så jävla skönt"

Windahls partner fick ta emot okvädningsord och hån. Det var nästan så smockan hängde i luften. Men Windahl och Cattaneo gick segrande ur hatmatchen i Madrid.

Det var pre previas andra omgång i kvalet till WPT-tävlingen i Sau Paulo. Windahl och hans partner Fabricio Cattaneo mötte Miguel Gonzalez och David Garcia Campos, rankade 95 och 104 i världen – och allt slutade med att Windahls partner fick ta emot okvädningsord och förolämpningar.

Matchen var jämn, men tämligen normal fram till en viss boll i mitten av första set. Windahl servade, ställningen var 0-15 och svensken slog en forehandvolley.

- Jag här hundra på att den sitter. Men de dömer ut den. Jag vägrade ge mig för jag var verkligen säker. Det slutade med att överdomaren kom dit och sa att vi skulle spela om den.

Det blev början på något som sedan utvecklade sig till rent hat på banan.

Stämningen blev sämre och sämre, särskilt mellan spanjorerna och Windahls argentiske partner.

- Min partner klagade några gånger på att han tyckte bollen tog i deras tröjor. Och det triggade igång dem. Till slut sa jag åt Fabi att fasen lugna sig. Låt dom tjafsa och när vi vinner bollen håller du käften, sa jag.

Windahl mindes nämligen vad som gällde i tennisen.

- Han som tjafsade mest var ung och om han fortsatte tjafsa utan att vi reagerade så skulle det ta hårdare på honom.

Men det gick si och så med det. Stämningen förvärrades och det var fullt av skrik och saker på banan för att få varandra ur balans.

Windahl och Cattaneo tog första set i tiebreak. De lyckades dessutom gå fram till 5-3 i andra set.

Då svajade paret och lät spanjorerna breaka tillbaka.

Men de reste sig omgående, gick fram till en matchboll vid 30-40 då Windahl bara skulle avgöra matchen med en stoppvolley när motståndarna var helt bortspelade – men missade. Windahl föll ihop på marken.

- För ett halvår sedan hade det kunnat kosta matchen. Då hade jag nog grubblat. Nu kände jag ändå när jag reste mig att vi skulle ta dom. Det kändes som om vi kom åt dom hela tiden.

Vilket skedde. Windahl och Cattaneo tog två raka poäng – och därmed matchen.

Men det var bara början på kaoset.

Ska Rmavbild 2019 10 28 Kl 194708Bråket fortsatte efter matchen, där motståndarna ville håna Windahls partner. Windahl fick gå emellan och till sist ta bort sin partner från situationen.

 

Efter matchen fortsatte tjafset och det slutade nästan i slagsmål. Windahl fick gå emellan ta sin partner därifrån.

- Som tur var förstod jag inte vad som sades. Men det var inga snälla ord.

Calle Knutsson, som såg matchen, förstod däremot – och han var mäkta upprörd.

- De kallade Cattaneo för basura (skräp). Och så gör man fasen inte. Hur mycket hat det än är i en match så gör man inte så. Har man förlorat så har man förlorat. Jag tycker det är så oerhört dåligt.

Windahl:

- De kallade min partner fula saker. Men vi står där tillsammans. Och Fabi är hårdhudad.

Matchen då? Vi som följde livestreamen tyckte du spelade fantastisk?

- Ja, bortsett från de första tre gamen. Sedan kom jag in i zonen och tyckte att jag nötte ner deras backhandkille. Jag blev trött – men han kollapsade mentalt.

Det pratas ju om att ni svenskar behöver härdas i tuff miljö. Och tuffare miljö än detta är väl svårt att hitta?

- Ja, det är det här som är djungeln. Och det var så oerhört skönt att få vinna den. Jag har förlorat tight i Paris, i San Javier och i Lugo. Jag har varit nära att slå riktigt bra lag. I dag gjorde vi det. Det här ger självförtroende.

I morgon väntar final i pre previa mot Nicolas Suescun och José Maria Lopez. Suescun spelade SPT-tävlingen i Luleå i början av säsongen.

- Jag tycker att det lag vi slog i dag är bättre. Men det är en helt ny match och de spelar annorlunda. Vi måste gå in och göra jobbet.

Hela matchen går att se på Padelfebers Facebook.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk