Windahl efter förlusten: "Vi blev verkligen rånade"

Windahl var så nära att få kvala in i en previa. Efteråt var han helt säker på att han blev bortfuskad på en helt avgörande poäng.

I sista omgången av Pre Previa i kvalet till Sau Paulos WPT ställdes Windahl och Cattaneo mot Nicolas Suescon och José Maria Lopez.

Ett dåligt första set förlorades med 6-3 efter massor av missar. Det var flera mil ifrån drömspelet i går.

- I går spelade vi på en jättesnabb bana med låga studsar. I dag var det en långsam bana och vi blev lite chockade. Vi fick inte alls samma bett i slagen.

Men i andra set var Windahl och Cattaneo så nära att vända på matchen. De räddade sig kvar gång på gång genom att rädda breakbollar och tog setet till ett tiebreak. Där fick de dessutom ett övertag vid 5-4 stod Windahl där med chansen att serva hem setet.

Då kom poängen som allt kom att handla om i efterhand. Lopez sprang på en smash, fick över bollen – men trots att det blev en vinnare uttryckte han ingen glädje. Anledningen var att alla tycktes överens om att Lopez tagit i nätet.

- Jag såg själv inte, men Fabi var helt säker. Och efter matchen sa alla att han tagit i nätet, även de som höll på motståndarna. Till och med deras coach sa att han tagit i nätet. Det var två i hela hallen som hävdade något annorlunda och det var motståndarna.

Lopez och Suescon vägrade ge bort poängen och allt slutade med omspel av poängen. Som sedan innebar 5-5. Windahl fick dock en setboll vid 6-5, som inte kunde förvaltas. Tiebreaket förlorades i stället med 8-6.

Efteråt var han riktigt besviken.

- Vi blev rånade. Väldigt rånade. Men det finns tydligen de som är beredda att sälja sin mamma för en plats i huvudturneringen. De gör vad som helst. Om vi hade fått 6-4 där hade vi kanske vunnit setet - och då haft momentum att vinna hela matchen.

Men hur känns sånt?

- Man får ha skinn på näsan. Sätta hårt mot hårt. Inte fuska tillbaka, men man måste markera på ett tydligt sätt att det inte är okej.

Din känsla nu?

- Att vi fortfarande borde ha varit på banan och spelat. Jag är inte frustrerad. Mer less på ett sånt beteende. Jag orkar inte med sånt här, alltså. Men man vet ju att det förekommer och nu drabbade det oss.

Chansen att nå Previa är dock inte helt borta. Två lag  av åtta lottas in som ”lucky losers”.

- Så vi stannar kvar i hallen och avvaktar det. Än finns en liten chans.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk