Rocafort flyttar till Stockholm - blir favorit på SPT

En högklassig spanjor flyttar till Stockholm - och blir direkt favorit i SPT:n i Halmstad.

Efter junior-VM rullar nu säsongen på med en SPT i Halmstad på hemmaplan innan seniorlandslaget ger sig iväg till Portugal för EM.

När lottningen släpptes stod det klart att herrklassen bir extremt bra – med hela fem utländska spelare.

Simon Vasquez blir finalseedad tillsammans med sin kompis från Marbella, Cayetano Rocafort. Ett lag som absolut kan vinna hela tävlingen.

Extra intressant eftersom Rocafort precis flyttat till Stockholm där han ska verka som tränare, bland annat på Court 1 i Nacka.

- Vi kommer givetvis försöka vinna. Men det blir tufft. Det här är kanske en av de tre tuffaste SPT som spelats, säger Simon.

Det andra finalseedade paret är de regerande SPT-segrarna, Fredrik Nyberg och spanjoren Inigo Zaratiegui.

Dessutom ska Halmstads Isak Arvidssons spela tillsammans med José Alberto Robles från Alicante.

Som om det inte vore nog med det ställer än en gång Mallorcaparet Toni Calafell och Javi Suasi, som senast de var i Sverige slog Daniel Windahl och Simon Vasquez.

I övrigt är det en hel rad av högklassiga svenska lag där framför allt Anton Andersson/Pablo Figueroa och Viktor Stjern/Pierre Bonfré borde kunna utmana. Båda paren är semiseedade.

 

I damklassen blir det högintressant möte direkt.

Billie Gajic och Anna Åkerberg vann senaste SPT:n i Skurup och får nu i första omgången (kvartsfinal) möta Sofia Arvidsson och Matilda Hamlin. En väldigt intressant match.

På den andra halvan finns Antonette Andersson och Baharak Soleymani, som kan få möta JVM-spelarna Hanna Knutsson och Amanda Girdo i en semifinal.

 

Här finns hela lottningen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk