Landslagschefen: "Jag måste prata med Anna"

I går berättade Anna Åkerberg att hon hoppar av EM på grund av förbundskaptenen Dani Dios. Nu ger både Dios och landslagschef Calle Åkesson sina kommentarer.

Det var i går som landslagsspelaren Anna Åkerberg berättade att hon hoppar av EM och inte tänker återvända så länge Dani Dios är förbundskapten.

Åkerberg sa att hon tappat förtroendet för Dios och angav sina själ.

Ni kan läsa artikeln här.

För landslagschefen Calle Åkesson var informationen ny.

- Jag har bara kunnat ta ställning till den information vi har fått till oss. Jag har bara haft kort sms-kontakt med Anna och hon har sagt annat till dig än det jag fått veta. Men utifrån det jag nu läst känner jag att jag behöver prata med både Anna och Dani.

Ska Rmavbild 2019 10 30 Kl 184627Calle Åkesson - förbundets landslagschef.

Vad är din spontana reaktion?

- Jag tycker det är tråkigt att Anna lämnar återbud. Hon var tänkt att representera Sverige. Och jag är mån om att alla ska må bra. Hon får gärna ventilera med mig hur hon känner.

Åkesson säger att han inte har hört något missnöje från någon annan spelare och att förbundets tävlingskommitté har fullt förtroende för båda förbundskaptenerna.

- Dani och Andréas Johansson har fått uppdraget av mig att leda landslaget. Vi har tillsatt den här organisationen eftersom vi bedömt att de är bäst lämpade för uppdraget. De kompletterar varandra på ett bra sätt. De har den kompetens som vi eftersträvar.

Men Anna Åkerberg talar om utfrysning och att Dios inte velat ta tag i situationen?

- Ja, hon behöver dela mer med mig så att jag får hennes bild. Och det är ju olyckligt att det kommer så här tätt inpå EM. Nu måste landslaget få fokusera fullt ut på EM för att kunna prestera så bra som möjligt. Men jag ska absolut prata med både Anna och Dani.

Dani Dios reste igår hem från Sverige till Spanien där han tillbringar de sista dagarna före EM. Han vill egentligen inte kommentera Anna Åkerbergs avhopp alls, men säger till Padelfeber.

- Vi har ett starkt lag med 16 spelare som vill kämpa tillsammans för Sverige. Passionerade, ödmjuka lagspelare. Vi har ansträngt oss mycket med varje enskild spelare, men laget och landets färger står alltid över individer. Som alltid kommer vi göra vårt bästa för varje spelare.

Landslaget åker till Lissabon på lördag. På söndag sker sista lottningen och på måndag börjar mästerskapet. Padelfeber finns på plats hela veckan.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk