En ny padelpodd drar igång i Sverige

Sverige får ännu en padelpodd. Kristoffer Jonzon från Malmö drar igång ”Padelsnack”. ”Jag tänker ju på padel 40 procent av min vakna tid”, säger han.

Kristoffer Jonzon är inte ett obekant namn för Padelfebers trogna läsare. Han var sajtens flygande reporter vid EM i Cascais 2017 där han yrde omkring som ett osäkrat vapen och ställde frågor till Paquito och Andreas Beer.

- Man kan väl säga att det är en förängning av det, säger han.

Varför startar du en padelpodd?

- Jag har länge velat starta en podd. Jag lyssnar mycket på poddar, allt från sport till politik och musik. Men vad skulle jag podda om? Vad sitter jag och min sambo Anna Åkerberg och pratar om varje morgon? Vad tänker jag på 40 procent av min vakna tid? Det finns ju redan en padelpodd men det finns abolut plats för flera.

Vad kan vi lyssnare förvänta oss?

- Det blir två möten i varje avsnitt med padelprofiler. Först ett specifikt ämne som kan vara ganska nördigt. Sedan en del jag kalla för ”På volley”, som blir mer lättsam. Jag kommer även få in min favoritfråga: ”Hur lycklig är du på en skala 1-10?”.

Hur ser din egen relation till padel ut?

- Jag har spelat i sex år, men även om jag bara blir sämre så älskar jag sporten mer och mer. Jag gillar att titta på padel, allt från en C-klassmatch till WPT – men att spela är ännu roligare.

Vem är då Kristoffer Jonzon? Vad gör du annars?

- Jag är en mångsysslare. Jag är musiker i grunden. En pianist som skriver låtar. Jag sjunger, spelar och skojar.

En gycklare, alltså?

- Ja, precis. En gycklare med en obefintlig bandeja.

När släpps första avsnittet?

- Den 25:e oktober. Sedan släpps ett nytt avsnitt den 25:e varje månad.

Johan Håkansson

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk