Efter gruppspelen i JVM: det var största glädjeämnet

Gruppspelet i junior-VM är över. Tjejerna har gått vidare – men pojkarna har fått rejält med stryk. ”Vi har fått veta exakt vad som krävs”, säger förbundskapten Andréas Johansson.

Svenska pojkarna har förlorat mot USA 1-2, Paraguay 0-3 och Frankrike 0-3 och får nu rikta in sig på placeringarna 9-16.

Visst har spelet stundtals varit bra, riktigt bra till och med, men i det långa loppet går resultaten inte att förklara bort med något annat än att Sverige inte har räckt till på den här nivån.

- Det är mycket vi saknar. Dels verktyg i lådan. Men vi ligger efter både fysiskt och mentalt. Våra spelare har verligen fått känna vad som krävs när det är ett oerhört tryck och det står folk och skriker runt banan, säger Andréas Johansson.

Vad är dina generella intryck?

- Att det är otroligt vilken nivå man kan hålla även vid låg ålder. I Sverige har vi många ursäkter – men så här ser verkligheten ut i den internationella padeln.

På pojksidan är det främst P 18-spelarna som imponerat. Olle Andersson och Gustav Eriksson gjorde bra matcher mot både USA och Frankrike, där de föll knappt.

Och i den individuella tävlingen visade Aron Heimer och Gunnar Eriksson att de utvecklats mycket.

- Det är bara att hoppas att investeringen att skicka en full trupp går hem, att det här tänder själar och att det på sikt ger resultat, säger Johansson.

 

På flicksidan har det varit desto ljusare. Där följde Sverige upp en förlust med 1-2 mot Argentina med att enkelt slå ett ganska svagt Belgien.

- Smilla Lundgren och Izabella von Fielitz seger mot Argentina är det enskilt största glädjeämnet så här långt.

Det betyder att svenska tjejerna nu ska spela kvartsfinal mot en gruppetta: Spanien, Portugal eller Frankrike.

Med tanke på starka insatser av båda våra F 18-lag i det individuella är det nära till hans att slå fast att det är där som Sverige just nu står sig bäst internationellt. 

Andréas Johansson hoppas nu på en riktigt bra avslutande del av mästerskapen.

- Halva JVM återstår. Nu slipper killarna de värsta lagen och det gäller att lära av varje match och att få med sig en bra trend härifrån.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk