"Det här betyder allt"

Förra året lyckades man inte ens genomföra ett junior-SM. I år bjöd över 60 lag på fantastisk padel. ”Det här betyder allt”, säger Andréas Johansson, juniorlandslagets förbundskapten.

Utvecklingen av svensk padel går fort nu och en bättre indikator på det än junior-SM i Halmstads Padelcenter är svår att hitta.

Mängder av ungdomar som spelade skolat, snyggt, klokt och bra.

Hela helgen bjöds vi på fantastiska matcher – och på läktaren satt Andréas Johansson och njöt av fulla drag. Han följde noggrant det som skedde och gjorde anteckningar i en bok.  

- Jag är förvånad att nivån redan är så pass hög, säger han.

Ja, det är lätt att förstå.

För bara ett år sedan var juniorpadeln i Sverige så begränsad att det inte ens gick att få ihop ett svenskt mästerskap.

Sedan har bland andra Andréas Johansson och Fredrik Bengtsson från Helsingborg arbetat hårt för att flytta fram positionerna. Resultatet blev att Sverige för första gången skickar en komplett trupp till junior-VM nästa vecka.

Samt att vi fick ett svenskt juniormästerskap som verkligen imponerade.

- Det är ju de här spelarna som ska flytta fram Sveriges positioner. All heder till våra seniorer i dag, men för att komma hela vägen är det dessa som ska förflytta svensk elitpadel. Åtminstone ta det första steget.

Hur känns det efter det du sett i helgen att åka till Valencia med det svenska juniorlandslaget?

- Det känns fantastiskt kul. Det ska bli spännade att se hur vi står oss. Vi startade resan i juni med regionsläger. Tyvärr var det några som inte kom som är jätteduktiga. Men många har varit med på resan och det är kul att se hur mycket de har utvecklats bara sedan juni.

Det svenska juniorlandslaget åker till Valencia på torsdag och inleder med ett miniläger några dagar innan mästerskapet väl drar igång.

Artiklar följer om segrarna i juniorklasserna.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk