De gick igenom helvetet - men överlevde

I månader vandrade de i mörkret. Men de vågade möta det. Och står nu som segrare igen.

När matchbollen i finalen på Menorca var vunnen förenades Sanyo och Maxi i en kram som innehöll så mycket lättnad.

En tuff period, en brutalt tuff period, är äntligen över.

De började säsongen som odiskutabelt världens bästa lag med en rad segrar på WPT, men sjönk sedan ner i en dy som tycktes vara bottenlös.

Svackan var lika obegriplig som plötslig och när de väl började sjunka var det som att det inte fanns någon botten.

 

Vi såg det i Båstad där de åkte ut i första omgången mot ett kvallag och vi såg det i flera tävlingar efter dess. Två världsettor som spelade helt utan mening eller mål. De såg inte ens ut att vilja vara på banan. När det var som värst var det fullständigt obegripligt hur två så skickliga spelare kunde spela så dåligt.

Förlusterna hopade sig och positionen som världsettor blev allt mer på lånad tid.

I det läget hade det varit lätt att splittras. Att göra slut. Att söka lyckan på annat håll. Så som så många herrspelare har gjort den senaste tiden.

Alldeles säkert lekte de själva med den tanken. Men Sanyo och Maxi vägrade ta den lätta flyktvägen. De stannade kvar vid varandras sida och bestämde sig för att reda ut situationen.

 

Sakta men säkert har resultaten börjat komma. För allt lossnade verkligen inte över en natt. Men de började förstå vad som gjorde dem till världens bästa par och såg att det fanns en väg tillbaka dit.

I Madrid nådde de finalen, där de förlorade mot Bela och Tapia.

I Cascais nådde de semifinal.

Spelet var långt ifrån perfekt, men ändå tydligt på väg åt rätt håll.

 

Inte heller på Menorca har de hittat det där glimrande spelet som gjorde de till överlägsna världsettor. I kvartsfinalen hade de matchboll emot sig mot det nya charmlaget ”Coki” Nieto och Javier Rico Dasi, men lyckades överleva.

Sedan var det som om hämningarna släppte. Äntligen. Den där ångesten som genomsyrat parets spel i månader var som bortblåst. I semifinalen körde de över Bela och Tapia och dagens final var lika solklar.

Javi Ruiz och Uri Botello har imponerat enormt på Menorca – men i finalen var de faktiskt inte nära.

Maxi och Sanyo har visat något som borde vara en lektion för oss alla här i livet. Det är lätt att ge upp, men har du modet att våga stå kvar och kämpa kan det verkligen komma en stor belöning där på andra sidan mörkret.

De gick igenom helvetet – men överlevde.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk