Båstad kan offras för TVÅ WPT i Sverige nästa år

Båstad ser ut att offras. I stället kan det bli två WPT-tävlingar i Sverige: Stockholm på våren och Malmö till hösten. Så ser planen ut för nästa år.

WPT-tävlingarna i Båstad har blivit en enorm succé – inte minst på grund av att vädret varit strålande. En unik tävling på touren som både spelare och publik har älskat.

Men enligt mycket trovärdiga uppgifter till Padelfeber är nu arrangörerna beredda att offra Båstad. Det stora skälet är att WPT vill minska antalet utomhusturneringar, just på grund av det vanskliga med vädret. Det är också ett stort risktagande för arrangörerna, som än så länge haft en oerhörd tur med i stort sett tropisk värme varje speldag.

Ett regnår skulle kunna slå brutalt mot ekonomin.

Ska Rmavbild 2019 10 18 Kl 175135Spelarna har älskat Båstad - liksom publiken. Men nu ser det ut som om Swedish Padel Open flyttar och istället landar i Stockholm och Malmö.

 

Redan i somras bekräftade WPT-bossen Hernan Auguste för Padelfeber att World Padel Tour gärna ser två tävlingar i Sverige nästa år.

- Det är vår ambition och de bör inte ligga för nära varandra i tid, sa han.

Nu ser det ut att bli verklighet.

Två av varandra oberoende källor berättar att planen är att spela den första tävlingen i april i Stockholm. Platsen som det pratas om är Kista. 

Sedan kan det bli ytterligare en turnering i Sverige i oktober/november. Enligt Padelfebers uppgifter är det då Malmö och Malmö Arena som är huvudspåret.

Padelfeber fick under fredagskvällen tag på Nicklas Persson, huvudägare av Swedish Padel Open. Han kommenterar Padelfebers uppgifter så här:

- Jag vill i nuläget varken bekräfta eller förneka någonting. Men vad jag kan säga är att vi jobbar på en lösning som blir jäkligt bra för hela Padelsverige. Det kommer bli väldigt bra. Vi satsar stort och vill positionera Sverige som ett av de verkligt stora padelländerna.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk