Nu förtjänar ettorna all cred i världen

Nu finns det ingen tvekan längre. Sanyo och Maxi är bäst - och resten står i kön som utmanare.

Maxi Sanchez och Sanyo Gutierrez har varit världsettorna som aldrig riktigt fått den cred de förtjänar.

De nådde tronen på grund av Belas skada och har inte riktigt velat ses som världens bästa lag.

Men det är dags att ändra på det nu. Två titlar i rad går inte att prata bort. Maxi och Sanyo är just nu världens bästa herrpar.

För andra gången i rad ställdes de i finalen mot nykomponerade bollgenierna Paquito Navarro och Juan Lebron. Första segern var odiskutabel – nu var det betydligt tuffare.

Faktiskt så tuff som en match kan bli.

7-6, 7-6 blev siffrorna och trots massor av breakbollar åt båda hållen blev det faktiskt inte ett enda break i hela matchen.

Ändå tycker jag segern var rättvis. Varför?

För att Maxi och Sanyo har ett lite tätare försvar. Sett över hela matchen var Paqutio och Lebron tvungna att göra mer i egen serve för att vinna sina poäng.

Sedan måste det bara Sanyo hyllas. I min bok är han just nu den bäste. Och på den snabba banan i Logrono la han i princip ner sin bandeja och gick på kicksmash i stället. Den nya smashen som studsar extremt nära bakväggen och sen bara stiger.

Ska Rmavbild 2019 04 14 Kl 121329Sanyo Gutierrez - världens bästa spelare just nu.

 

Jag tror att han faktiskt var 100-procentig i den. Inte en enda gång lyckades Paqutio och Lebron kontra. Jo, en tror jag när jag tänker efter, ett ganska oviktigt läge.

Men vid ställningen 5-6 och 15-30 gavs han obegripligt nog två raka smashlägen. Svåra, förvisso, men det spelade ingen roll. Båda smasharna var så perfekta och en mil ifrån att gå att rädda.

I och med att Sanyo har börjat gå in mer och mer och ta smashar i mitten har paret vässat sin slagstyrka ytterligare. Och då ska vi ändå komma ihåg att Maxi har en av världens bästa smashar...

En annan detalj att nämna är spelets evloution. Tre gånger sprang Paqutio ut genom dörren och slog in bollen in i nätet efter att Maxi kicksmashat. Alla tre gånger lyckades Sanyo fiska upp den och låta bollen gå vidare. Han läste situationen perfekt och placerade sig exakt vilket ledde till vunna poäng.

Ska Rmavbild 2019 04 14 Kl 121358Paquito och Lebron är nästan där. Men bara nästan.

 

Paqutio och Lebron visade ändå att de blir bättre för varje turnering. I Logrono har Lebron gått över och spelat backhand väldigt sällan, vilket tyder på att de verkar ha hittat sitt sätt att spela.

Men i finalen var de lite mjukare när det verkligen skulle avgöras. Sanyo och Maxi hade några fler sätt att vinna poäng på, vilket fällde avgörandet i finalen.

Slutsatsen blir att det borde vara färdigsnackat för ett tag nu. Sanyo och Maxi är paret att slå 2019. Alla andra får ses som utmanare. Och först i kön står utan tvekan Paquito Navarro och Juan Lebron.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk