PDL i Stockholm blir ett av världens största

Tre jättesatsningar på kort tid väntar för PDL. Bland annat blir Frihamnen ett av världens största inomhuscenters för padel.

Ända sedan PDL öppnade sin första hall i Frihamnen har man drömt om en expansion i Stockholm. Men den har fått vänta. I stället har kedjan växt med etableringar i en rad svenska städer och till och med i Schweiz.

Men nu är det dags.

Frihamnen växer från fem banor till 22 – och blir därmed Sveriges största. Ett riktigt padelpalats.

- Det är klart det känns speciellt. Det var här allt startade. Och det blir otroligt kul att få så många banor. Då kan vi äntligen sprida sporten som vi vill, säger Henrik Söderberg, vd i PDL Group.

Ska Rmavbild 2019 11 20 Kl 132447Henrik Söderberg, vd för PDL Group, gör klart för 22 banor i Frihamnen.

Det var länge sedan PDL kände att de hade växt ur sin kostym i Stockholm, vilket hämmat arbetet.

- Vi har varit bakbundna. Frihamnen har nog varit ett av de bästa padelcenters i Sverige rent beläggningsmässigt, men det har gjort att vi inte kunnat ha så mycket annat än strötimmar. Nu öppnar det upp för juniorträning, nybörjarkurser och seriespel. Vi får potential att göra det vi vill göra.

Med 22 banor blir PDL Frihamnen en av världens största inomhushallar för padel. Och tempot är högt satt.

- Vi renoverar just nu upp fastigheten och hoppas köra igång i början av nästa år. Säg februari till april, säger Söderberg.

Känns det lite extra att ni nu får Sveriges största center?

- Självklart. Men det är inte det viktigaste. Men det är bra att ha så många banor på just det här stället. Det är brist på banor i Stockholm och förhoppningsvis lättar det något nu.

Storsatsningen i Frihamnen kommer dessutom samtidigt som två andra rejäla satsningar.

Dels planeras ännu en hall i Sisjön i Göteborg med 17 banor – och i början av nästa år öppnar även en PDL-hall vid Västra hamnen i Malmö med elva banor, plus två banor för barn.

- Vi gasar ordentligt. Men det här är sådant vi jobbat emot i ett par år. Sedan råkar det bli en ketchupeffekt att allt kommer samtidigt. Det är faktiskt tillfälligheter.

Vad är framtidsplanen för PDL? Hur går ni vidare efter det här?

- Vårt mål är att bli en kedja som ska verka i Europa och förhoppningsvis i hela världen. Vi har haft möjligheter utomlands, men valt att ta det lugnt tills vi är mogna. Det blir lätt spretigt annars.

- Vårt mål är att öppna tio nya centers per år i Sverige. Sedan öppnar vi ett i Zürich i december. Sedan tittar vi mycket på Norge, Finland och Danmark.

Vad blir första satsningen utanför Europa?

- Det är en kittlande dröm att introducera padel i Nordamerika. Men det är för tidigt för det just nu, säger Söderberg.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk