Norrlands största padelhall: "Blir ett jättelyft"

Ett nybygge med tolv banor blir ett jättelyft för padeln i Sundsvall.

Till vardags är han höjdare inom Härnösands kommun, verksamhetschef för högstadium och gymnasium.

Men han är också padelfrälst sen ett par år tillbaka.

- Redan för ett år sedan började jag titta på den befintliga hallen i Sundsvall. Men den var inte till salu. Då började jag titta på att bygga en egen hall.

Anders Krasser tog råd av padelprofilen Fredrik Lindh i Båstad, både när det gällde form och storlek.

- Rådet jag fick var att inte bygga för litet eftersom sporten växer. Så det slutade i ett nybygge och tolv banor, säger Krasser.

Ägargruppen växte till fyra personer.

- Vi har verkligen satt ihop vår drömhall. Och vi har hittat en helt perfekt placering i Birsta, där ett av Sveriges största köpcenter finns.

Anders Krasser säger att de har lagt ner väldigt mycket jobb på ljus och trivselutrymmen. Hallen kommer även innehålla lounch, gym och konferensavdelning.

- Nu tror jag att padeln i Sundsvall kommer att växa till en riktig folksport. Det är ju fullpackat i den hall som finns.

Några som jublar över den nya hallen är de som har startat den nya föreningen Sundsvalls Padelklubb. Där ser man nu möjligheter att ta padeln till en ny nivå i stan.

- Det här har vi längtat efter. Det kommer innebära massor för padeln i Sundsvall och förhoppningsvis för hela Norrland, säger Jörgen Persson i styrelsen.

- Efter nyår drar vi igång träningar och har stora ambitioner. Nu får ju vi lika många banor som i andra medelstora städer i Sverige. Det innebär också att vi får möjlighet att anordna stora och bra tävlingar.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk