Finsk tennisstjärna - Sofias nya partner

Hon är en av Finlands största tennisstjärnor genom tiderna. Nu parar Emma Laine ihop med Sofia Arvidsson på padelbanan. ”Det blir riktigt spännande”, säger Arvidsson.

Nu dundrar Movember Open igång, Sveriges största tävling, med en rad spännande konstellationer.

Movember Open är en fantastisk manifestation för padeln där en del av överskottet går till att bekämpa prostatacancer. Tävlingen har växt för varje år och är i dag så stor att arranngörerna tvingats dela upp den i två helger.

I helgen avgörs A-klasserna och det är riktigt roliga startfält, där spelarna tar sig lite större friheter än på en SPT-tävling.

Sofia Arvidsson och Emma Laine är kanske det mest spännande laget.

Emma Laine var som bäst rankad 50 i världen i tennis. Så sent som i april i år meddelade hon att hon la av sin proffskarriär. 

Padel har hon spelat i ett år ungefär.

- Vi har känt varandra jättelänge. Hon hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att köra någon tävling. Vi kom fram till att Helsingborg passade bra. Jag har faktiskt ingen aning om hur bra hon är. Men hon är ju vänsterhänt, så positionerna blir i alla fall givna, säger Sofia.

Emma Laine spelade inte EM för Finland, men från finskt håll rapporteras att hon redan är Finlands bästa damspelare.

Vilket är intressant med tanke på framtiden. Sofia Arvidsson har hela denna säsong saknat en stadig partner på grund av Anna Svedenhovs skada. Till nästa säsong behöver hon hitta någon att spela med.

- Jag har inte kommit så långt där i mina tankar. Men jag får fundera när säsongen är slut. Jag kommer såklart att prata med Anna. Men om det funkar med Emma kan det absolut bli så att vi spelar fler gånger.

Emma Laine och Sofia Arvidsson ingick i Nordeas tennisteam tillsammans med superstjärnan Caroline Wosniacki. Emma är för övrigt dotter till gamle hockeystjärnan Erkki Laine, som vann två SM-guld med Färjestad och som tragiskt omkom i en bilolycka 2009.

På damsidan är det också roligt att se att Ebba Stedt är tillbaka – nu i par med Anna Åkerberg. Baharak Soleymani spelar ihop med Åsa Eriksson.

På herrsidan är det två lag som verkligen sticker ut som stora favoriter.

Calle Knutsson parar ihop med sin partner från WPT – David Fernandez. Dessutom spelar Simon Vasquez ihop med Cayetano Rocafort.

Intressant par blir också Viktor Stjern och Douglas Rutgersson.

Men elitklasserna i all ära – i första hand är Movember Open en stor padelfest med ett gott syfte.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk