"Det är en akut situation"

Just nu letar valberedningen en rad personer till förbundets styrelse. Och den söker en speciell kompetens.

Det är inte bara kring landslaget det råder viss oro. Även i förbundets styrelse händer en hel del.

Andreas Jatko från Luleå har meddelat att han vill lämna styrelsen och sitt uppdrag som ansvarig för tävlingsutskottet.

Även Charlotta Aronsson lämnar styrelsen.

Men framför allt är det ordförande Novy Karlsson och hans avhopp på grund av hälsoskäl som gjort att valberedningen har ett stort och ansvarsfullt jobb just nu.

Valberedningen består förutom Stefan Krueger av Henrik Söderberg, PDL Group, Fredrik Behrendtz, Trestad Padel Club och Jonas Tufvesson, Nästes Padelclub.

- I och med det som hände med Novy har vi en akut situation. Ordföranden har ett helhetsansvar, Novy var vår representant i EPA (European Padel Assosison), han har varit drivande en längre tid och var ett stort tapp, säger Krueger.

Valberedningen söker därför efter flera namn att kunna presentera för medlemmarna i god tid före årsmötet som ska hållas vid februari/mars.

Vad söker ni?

- Vi söker folk som varit med i en organisation, gärna av organisationer som växer snabbt. Vi söker personer med erfarenhet från näringsliv och eller föreningsliv, gärna med högre befattning.

- Samtidigt som vi strävar efter geografisk spridning och att få in fler kvinnor så är kompetensen det allra viktigaste.

Valberedningen kommer att presentera en rad namn – men sedan är det upp till medlemmarna att avgöra via omröstning om det är de namnen som sedan ska kliva in i styrelsen.

Kan du berätta lite hur ni jobbar?

- Jag är sammankallande ordförande. Eftersom vi är så geografiskt utspridda så har vi telefonmöten. Sedan ska vi träffa styrelsen i samband med SPT:s mastersslutspel i Göteborg.

Styrelsen består just nu av följande personer:

Per Carlsson, Lödde, tf ordförande.

Peter Larsson, Sundsvall.

Calle Åkesson, Varberg.

Fredrik Novak, Näset.

Andreas Jatko, Luleå.

Charlotta Aronsson, Uppsala.

Claes Dickens, Örebro.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk