Avhoppen från landslaget

Det stormar kring landslaget. Förbundskapten Dani Dios säger upp sig. Dessutom lämnar både Simon Vasquez och Pablo Figueroa landslaget.

EM har precis avslutats. Spelarna har dansat och sjungit över dels två bronsmedaljer och dels över Gustav Erikssons bragdseger över Belgien. Han och Daniel Windahls insats mot Belgiens ettor var nog det enskilt mest imponerande under mästerskapet.

Men glädjen var kortvarig.

Lördag blev söndag och nu skakas landslaget om rejält.

Bakgrunden är den avstängning som drabbade Simon Vasquez inför bronsmatchen. Han hade brutit mot förbundets alkoholpolicy och fick då beskedet av förbundskapten Andréas Johansson att han inte fick spela mot Belgien.

När laget jublade på banan och det togs foton satt Vasquez för sig själv under ett tak i skydd från regnet.

I dag meddelar han för Padelfeber att han lämnar landslaget.

- Ja, jag gör det på grund av förbundet. Som jag ser det så kräver de alltid att vi ska vara superproffsiga, men är det inte själv. Vi hade ju inte ens ett landslag första halvåret.

Även Pablo Figueroa säger till Padelfeber att han hoppar av landslaget. Han har ännu inte angett något skäl, men vi kompletterar denna artikel så fort Figueroa motiverat sitt beslut.

Och i kväll kom även beskedet att förbundskaptenen Dani Dios slutar. Förbundet meddelar det på sin hemsida.

Det var en uppgift som Padelfeber fick redan i morse – men som inte Dios eller någon annan har velat bekräfta innan de själva gick ut med det under kvällen.

När Padelfeber når Dios har han precis landat i Paris. Men han känner sig så trött att han vill ta ett par dagar innan han kommenterar sitt beslut.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk