Gratis ungdomstävling - tack vare sponsor

Trestad Padel Club välkomnar barn och ungdomar i april till en turnering som är helt gratis att spela.

 Tack vare ett avtal med en sponsor har nu Trestad kunnat göra en riktigt rolig satsning på ungdomspade: en turnering som ska växa för varje år.

- Sponsorn hjälper oss att nå våra uppsatta mål, säger Behrendtz.

Trestad i Trollhättan har alltid vurmat för ungdomspadeln och padel som en seriös idrott och ser nu sin chans att förverkliga sina idéer.

I april avgrös T Engineering Cup, en tävling för ungdomar där ingen behöver betala anmälningsavgiften.

- Vi tänker oss en riktig turnering även om det är på nybörjarnivå för de yngsta. Det ska vara så lekfullt det bara kan bli. Sedan får såklart så duktiga juniorer som möjligt vara med.

Nu hoppas Behrendtz att klubbar från andra distrikt ställer upp och backar upp tävlingen – och att man sedan fortsätter att backa upp varandra.

- Padel är ju ännu litet på ungdomssidan. Därför är utbyten jätteviktigt så vi får omväxling och variation. Vi får inte börja sluta oss i distrikt eller klubbar. Och nu när vi faktiskt kan bjuda på anmälningsavgiften kan man lägga pengarna på bensin i stället.

Tävlingen ska ha ett spann från 10-19 år och klassindelningen görs utifrån anmälningarna.

- Vi vill ju ha så bra matcher som möjligt. Men i det övre spannet hoppas jag verkligen att det kommer duktiga spelare som de yngre kan titta på och lära av. Finns det möjlighet kanske vi även gör en spontan klass för föräldrar och ledare.

Fredrik Behrendtz har många tankar och åsikter om padelns framtid och brinner starkt just för ungdomspadel – som han kallar för den enda rätta vägen att gå.

- Utan ungdomar får vi ingen utveckling underifrån och då tappar padeln i konkurrenskraft. Det förblir en motionssport för vuxna. Vi som brinner för sporten vill ju gärna se att vi någon gång har konkurrenskraftiga spelare och då bör man börja redan i tioårsåldern.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk