Spanjor får WC till Båstad: "Mest seriöst"

Att arrangören väljer att ge ett WC till en spansk spelare förstår Sofia Arvidsson kan väcka besvikelse. "Men det känns mest seriöst. Det var så vi valde att tänka".

I fjol avgjordes ett kval till Euro Finans Swedish Padel Open. Det spelades i Vilshärad, något som lockade stora delar av Sverigeliten, samt andra nordeuropeer att försöka ta en plats.

I år har WPT stoppat kvalet i Sverige. Det ska i stället spelas i Madrid – i gengäld har WPT gett arrangören i Båstad fler wild cards att dela ut – två på herrsidan och två på damsidan.

Detta har fått de svenska toppspelarna att drömma om att få chansen att uppleva en huvudtävling på WPT.

Nu har arrangören släppt sitt första wild card.

Och det går till Calle Knutsson och hans ordinarie partner Perez Cabeza, något som Sofia Arvidsson förstår kan väcka viss besvikelse.

- Förra året blev en liten specialare. Då hade vi bara ett WC och då ville vi gynna de två svenskar som satsade mest. I år har vi två stycken. Calle är den som är högst rankad, han gör en satsning och verkligen försöker. Vi tyckte att det var mest seriöst och mest rättvist att låta honom spela på sin rätta position med sin ordinarie partner. De ska ju även spela två tävlingar i Sverige innan.

Men att ni nu delar ut WC till en spanjor kan väcka reaktioner?

- Jag förstår om folk blir besvikna. Vi hade två vägar att gå och kände att vi ville gynna de som verkligen satsar seriöst. Vi har inte så många som gör det  i Sverige.

Att kvalet i Vilshärad är struket är något som Sofia Arvidsson beklagar.

- Det är lite konstigt kan jag tycka. Om vi har en täving i Sverige bör ju kvalet gå här. Men WPT ändrade det i år. Det ansågs vara för dyrt för de spanska spelarna.

Arrangören har nu ett WC kvar att dela ut på herrsidan – samt två på damsidan. Dessa tror Sofia Arvidsson kommer släppas någon gång i början av nästa vecka.

Det är ingen jättevågad gissning att det andra herrparet blir Daniel Windahl och Simon Vasquez – de två svenskar som vid sidan av Knutsson satsat på WPT i år.

På damsidan är det betydligt klurigare.

Inte minst när det kanske mest givna namnet råkar vara sportchefen själv – Sofia Arvidsson.

- Vi får se hur det blir där. Men vi i arrangörsgruppen får slå våra kloka huvuden ihop.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk