Skador kan få stor betydelse i lag-SM

Det lär bli två tunga avbräck vid nästa helgs lag-SM. Två skador som kan få stor betydelse i guldstriderna.

 Den ena skadan är gammal och inte på något sätt överraskande.

Anna Svedenhov, ankaret i regerande mästarna Padel Crews lag, har missat alla stora tävlingar den här säsongen på grund av ett ömmande knä.

En skada som läkaren (ja, hon jobbar som det) Svedenhov själv klarade att diagnostisera rätt. Det handlar om ett segdraget smärttillstånd över knäskålen och knäleden som gjort det mer eller mindre omöjligt att spela padel.

Och det är högst tveksamt att det ska hinna gå till sig till Trollhättan nästa helg.

- Det går verkligen segt. Jag har dock inte bestämt mig ännu, säger Svedenhov.

Padel Crew har på pappret ett lag som kan försvara sitt SM-guld, med landslagskvartetten Svedenhov, Emmie Ekdahl, Antonette Andersson och Ebba Stedt. Utan Svedenhov innebär det att favoritskapet väger över till Halmstad med sitt superankare Sofia Arvidsson.

Även på herrsidan ser en skada ut att få stor betydelse. Det handlar om PDL Göteborgs landslagsspelare Viktor Stjern som skadat axeln i en fallolycka och inte lär kunna spela nästa helg.

Det innebär att chansen att besegra storfavoriten Ryska Posten minskar ytterligare. Stjern och hans partner Pierre Bonfré var ändå en av PDL:s livlinor att kunna skaka Ryska Posten.

- Det är riktigt, riktigt tråkigt. Jag har inte helt gett upp hoppet innan jag får på svar på magnetröntgen. Men det känns faktiskt riktigt illa.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk