Så vill förbundet lösa helgens jättekrock

Viktigt årsmöte i Skurup. Men då befinner sig flera nyckelspersoner inom svensk padel i Trollhättan för lag-SM. Kan allt lösas via Skype?

I söndags nekades padel inträde i RF.

Det har lett fram till en tillspetsad situation där padeln nu måste välja vilken väg som sporten ska gå i framtiden.

En riktning som ska avgöras av medlemmarna vid det årsmöte som skjutits upp till kommande helg just på grund av RF:s stämma.

Vad som fått flera att reagera är att förbundet valt att lägga detta årsmöte på lördag förmiddag i Skurup - samtidigt som lag-SM avgörs i Trollhättan. Något som knappast underlättar för en rad föreningar att närvara.

- Det är nästan en skandal. Om man vill att klubbarna ska vara en del av förbundet och få in åsikter och röster måste man ju se när klubbarna kan, säger Henrik Söderberg från PDL som arrangerar lag-SM.

Söderberg fortsätter:

- Nu kommer de största klubbarna i Sverige vara koncentrerade till Trollhättan. Hur kan man då lägga ett årsmöte i Skurup? Det är inte klokt. Det är ju så man misstänker att de inte vill att klubbarna ska vara med. Varför har de inte kontaktat oss? Vi har massor av mötesrum i Trollhättan som kan användas.

Men så är det absolut inte enligt förbundets ordförande Novy Karlsson. Direkt Padelfeber kontaktar honom säger han:

- Det här har blivit väldigt olyckligt. Kritiken är helt befogad och vi måste undersöka möjligheten att flytta årsmötet till Trollhättan. Det gick väldigt snabbt att gå ut och sammankalla till det.

Efter några minuter kontaktas Padelfeber av Per Carlsson i förbundets styrelse, den person som är ansvarig för RF-frågan. Han har diskuterat frågan om att flytta årsmötet med Novy Karlsson.

- Problemet är att vi enligt våra stadgar inte får flytta ett möte med så kort varsel. Däremot måste vi försöka hitta en lösning på krocken.

Den lösningen kan bli Skype.

- Jag ska kontakta Trollhättan för att se om det går att göra iordning ett Skyperum där föreningar kan vara med och även lägga sin röst i den viktiga RF-frågan, säger Carlsson.

Varje förening som är ansluten till Svenska Padelförbundet har rätt att ha en representant på plats vid årsmötet – givet att den personen sitter i sin förenings styrelse.

Padelförbundets styrelse ska ha ett möte nu på onsdag för att förbereda frågan inför årsmötet.

Novy Karlsson:

- Vi kommer egentligen bara att avhandla en enda fråga och det är RF och vad vi bör göra nu. Ska vi gå med i ett annat förbund? Eller ska vi söka mandat att förutsättningslöst diskutera med annat förbund? Eller ska vi totalt säga nej och köra vårt race till nästa ansökan?

Per Carlsson säger att det är styrelsens absoluta önskan att så många föreningar som möjligt kan närvara och rösta vid årsmötet.

- Det är jätteviktigt. Det är en så pass viktig fråga för padeln och vi vill verkligen känna att vi har ett tydligt mandat i hur vi ska gå vidare

Om Skypefrågan löser sig tänker Carlsson via mejl berätta för alla medlemsföreningar att de har möjlighet att närvara även från Trollhättan.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk