Hög klass i Vilshärad - utan WPT-status

Vilshärad blev av med sitt WPT-kval. I stället siktar man i år på en högklassig fristående tävling, med internationell touch.

Förra året hamnade verkligen Vilshärad mitt i händelsernas centrum då de natursköna utebanorna vid havet utanför Halmstad blev platsen för alla svenskar, spanjorer och andra som drömde om att kunna kvala in till WPT i Båstad.

I år har dock WPT bestämt att kvalet till Båstad ska ske i Spanien.

Det har fått Vilshärad att tänka om – vilket resulterat i en tvådelad tävling.

Helgen före WPT i Båstad avgöras en herrklass som är helt elitinriktad.

- Vi vet redan nu att det kommer riktigt bra spelare. Bland annat Calle Knutsson med sin WPT-partner Carlos Perez Cabeza. Sedan hoppas vi på spelare från Spanien, Österrike, Tyskland, Holland… Samt givetvis den svenska eliten, säger tävlingsledaren Robert von Scheele.

Ska Rmavbild 2019 05 22 Kl 200445Förra året vanns Vilshärads herrklass, som då var WPT-kval, av Alvaro Vargas och José Benavides från Spanien. Här flankerade av Vilshärads ägare Per Boström och Robert von Scheele.

 

Sedan fortsätter Vilshärad Padel Masters veckan efter WPT med en rad klasser mellan den 3-6 juli.

En helt ny grej inom svensk padel är klasserna Herrar 120 och Damer 110.

- Detta är vanligt i Spanien och borde bli det även i Sverige. Det är alltså parets sammanlagda ålder som gäller. Så en 70-årig herre kan spela med en som är 50, säger Robert von Scheele.

Precis som vanligt lockar Vilshärad med riktigt fina prispengar.

- Totalt är det cirka 100 000 kronor. Exakt hur dessa fördelas mellan klasserna är inte bestämt, säger von Scheele.

Även om Vilsärad i år blir av med WPT-kvalet kommer man ändå vara en del av WPT. I årets tävling kommer de första omgångarna av damklassen spelas i Vilshärad.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk