Äntligen har padeln intagit tennisstaden

I två år letade de för att hitta den perfekta lokalen. Nu har äntligen Södertälje fått en ordentlig padelhall. Faktiskt en av Sveriges största.

Södertälje är en anrik racketstad med storheter som Björn Borg och ”Pim-Pim” Johansson, ändå har det dröjt märkligt länge för staden att ta sig an padel.

- Kanske är det just därför. Tennistraditionen är enormt stark här i stan, säger Sebastian Gordon, en av två delägare. Och tennisklubbarna har inte varit så sugna på padel.

- En annan aspekt är närheten till Stockholm. De verkligt bitna har kunnat stilla sin hunger genom att åka till hallarna där och spela.

Men i går öppnade Södertälje Padel Club, som direkt blir en av Sveriges största med sina tio banor. Något som Gordon säger var en given målsättning.

- Det har varit svårt att hitta bra lokaler här. Eftersom Södertälje är så stort var det aldrig aktuellt att öppna något med 2-4 banor. Vi ville hitta något större och bättre.

Till sist uppenbarade sig chansen då 3 000 kvadratmeter blev ledigt – vägg i vägg med beachvolleyarenan The Beach.

Ska Rmavbild 2019 05 01 Kl 112259Hallen i Södertälje blir en av Sveriges största. Tio banor och elva meter i takhöjd. 

 

- Många har tjatat på att få igång padel i stan. Nu får vi äntligen börja. Men det blir ett hårt jobb. Man märker att många är nybörjare och testar sporten för första gången.

Åtta av de tio banorna är igång för spel och intresset i stan är stort.

- Responsen är enorm. Men vi tillhandahåller bara ett utbud på en efterfrågan som redan fanns. Vad som är riktigt roligt är att merparten av bokningarna gjorts av tjejer.

Södertälje Padel Club hade en mindre invigning under Valborg, men planerar en större längre fram när allt är helt på plats.

- Vi har satsat mycket på sociala ytor. En fin lounge och en riktigt bra "kids corner", säger Gordon. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk